Bagt blommemarmelade
Nem og lækker måde, at tilberede marmelade på. Smagen bliver meget intens, da sukkeret karamelliseres rundt om blommerne, uden at de koges i stykker.
Opskriften giver 3 glas
Ingredienser:
Fremgangsmåde:
Skær blommerne i mindre bidder, da de ikke koger ud, ændres størrelsen ikke væsentligt.
Kom blommerne i en stor bradepande, hvor de ligger tæt, men ikke i et tykt lag. En stor overflade fordamper hurtigere.
Bland sukker og krydderier med blommerne.
Sæt blommerne ind i en forvarmet ovn på 175 grader varmluft. Varmluften øger fordampningen, så bagningen bliver hurtigere.
Vend rundt i blandingen en gang imellem. De skal ca. bage en time eller mere indtil sukkeret er karamelliseret og marmeladen er lidt sej i konsistensen. I starten kan du kigge til dem hver 20. min., derefter hver 10. min., og når det nærmer sig og de koger i kanten hvert 5. min.
Hældes straks på rene skoldede glas og lukkes til.