Ønsker du at lave en kopi af opskriften? Kopien vil blive gemt som en privat opskrift med dig som ejer

Upload et foto Tilladte filtyper:
png, jpg, jpeg, gif, webp

Del opskriften med dine kontakter



Vil du slette opskriften?


Opskrifter der er brugt som ingrediens i andre opskrifter, eller på siden "Mine kalorier" vil blive deaktiveret i stedet for at blive slettet.
Opskriften vil derefter ikke længere kunne findes i søgninger, under kategorier eller som ingrediens til andre opskrifter osv.
Den vil blive markeret


Private kategorier

Tilføj eller fjern opskriften fra dine private kategorier

Private kategorier kan redigeres eller slettes på på denne side

Bagt blommemarmelade

Nem og lækker måde, at tilberede marmelade på. Smagen bliver meget intens, da sukkeret karamelliseres rundt om blommerne, uden at de koges i stykker.

Indtastet 15. august 2014 af: Anne-Marie Andersen

Du følger nu Anne-Marie Andersen


Du vil nu modtage en email hver gang Anne-Marie Andersen indtaster en ny opskrift som du har adgang til at se

denne side kan du administrere listen over de brugere som du følger.
Du kan bl.a. slå notifikationer til og fra for udvalgte brugere


Kilde ganeoggaffel.dk, har inspireret til opskriften
Opskriften giver:
Ingredienser
2 kg
400 g
1 tsk
1 tsk
1 tsk
1 drys
Skær blommerne i mindre bidder, da de ikke koger ud, ændres størrelsen ikke væsentligt. 
 
Kom blommerne i en stor bradepande, hvor de ligger tæt, men ikke i et tykt lag. En stor overflade fordamper hurtigere.
 
Bland sukker og krydderier med blommerne.
 
Sæt blommerne ind i en forvarmet ovn på 175 grader varmluft. Varmluften øger fordampningen, så bagningen bliver hurtigere.
 
Vend rundt i blandingen en gang imellem. De skal ca. bage en time eller mere indtil sukkeret er karamelliseret og marmeladen er lidt sej i konsistensen. I starten kan du kigge til dem hver 20. min., derefter hver 10. min., og når det nærmer sig og de koger i kanten hvert 5. min.
 
Hældes straks på rene skoldede glas og lukkes til.
  175 °C   60 minutter

  175 °C   60 minutter

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser (f.eks. varedeklarationer), data fra © Fødevaredatabanken (Fødevareinstituttet, DTU), version 7, 2008, © Fødevaredata (https://frida.fooddata.dk), version 4, 2019, samt version 5.2, 2024. Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - såsom LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2025, Opskriftsamleren.dk