Bagt blommemarmelade
Nem og lækker måde, at tilberede marmelade på. Smagen bliver meget intens, da sukkeret karamelliseres rundt om blommerne, uden at de koges i stykker.
Indtastet 15. august 2014 af: Anne-Marie Andersen Kilde ganeoggaffel.dk, har inspireret til opskriften
Opskriften giver:
Ingredienser
2 | kg | Udstenede blommer |
400 | g | Rørsukker, eller mere afhængig af smag |
1 | tsk | Vanillepulver / 1 vanillestang / kværnet vanille |
1 | tsk | Ingefær, stødt |
1 | tsk | Kanel |
1 | drys | Friskkværnet peber, 5-6 drej ca. |
Skær blommerne i mindre bidder, da de ikke koger ud, ændres størrelsen ikke væsentligt.
Kom blommerne i en stor bradepande, hvor de ligger tæt, men ikke i et tykt lag. En stor overflade fordamper hurtigere.
Bland sukker og krydderier med blommerne.
Sæt blommerne ind i en forvarmet ovn på 175 grader varmluft. Varmluften øger fordampningen, så bagningen bliver hurtigere.
Vend rundt i blandingen en gang imellem. De skal ca. bage en time eller mere indtil sukkeret er karamelliseret og marmeladen er lidt sej i konsistensen. I starten kan du kigge til dem hver 20. min., derefter hver 10. min., og når det nærmer sig og de koger i kanten hvert 5. min.
Hældes straks på rene skoldede glas og lukkes til.
175 °C 60 minutter
175 °C 60 minutter