Banansorbet
Med et lækker syrlig strejf fra citron
Indtastet 2. juni 2013 af: Anne-Marie Andersen
Opskriften giver:
Ingredienser
1 | dl | Citronsaft, friskpresset |
400 | g | Meget modne bananer (uden skræl) |
150 | g | Sukker |
1 | bæger | Past. Æggehvide (1,5 hvide) |

Pres citroner til du har 1 dl frisk saft, det svarer til ca. 3-4 citroner.
Hæld citronsaften i en skål med de skrællende bananer og blend dem godt. Tilsæt sukkeret og blend igen.
Hæld den pasteuriserede æggehvide i og rør den ud i ismassen (det er rigtig nok, hviden skal ikke piskes, hvis der bruges ismaskine*).
Hæld blandingen op i ismaskinen og kør til den er færdig. Sæt en tom bøtte i fryseren, som isen hældes over i, frys den gerne yderligere i fryseren.
*Hvis du ikke har ismaskine, fryser du massen inden æggehviden tilsættes. Der skal røres hver halve time, og hviden piskes stiv og tilsættes, når det er grødis.
Isen har en dejlig blød konsistens og kan kuglens op direkte fra fryseren. Den er dog ikke så velegnet at spise direkte fra ismaskinen, da den er meget blød, hvis den ikke fryses yderligere.
Næringsindhold pr. 100 g | |
Energi | 595 kJ |
Kalorier | 143 kcal |
Fedt | < 1 g |
- mættede | < 1 g |
- enkeltumættede | - |
- flerumættede | < 1 g |
Kulhydrater | 34 g |
- heraf sukker | 21 g |
Kostfibre | < 1 g |
Protein | 2 g |
Salt | - |
Anslåede værdier |
Guideline Daily Amount (GDA)
(Vejledende dagligt indtag)
Ved indtagelse af 1 portioner (140 g)
kJ 833
10 %
kcal 200
10 %
Fedt < 1 g
< 1 %