Ønsker du at lave en kopi af opskriften? Kopien vil blive gemt som en privat opskrift med dig som ejer

Upload et foto Tilladte filtyper:
png, jpg, jpeg, gif, webp

Del opskriften med dine kontakter



Vil du slette opskriften?


Opskrifter der er brugt som ingrediens i andre opskrifter, eller på siden "Mine kalorier" vil blive deaktiveret i stedet for at blive slettet.
Opskriften vil derefter ikke længere kunne findes i søgninger, under kategorier eller som ingrediens til andre opskrifter osv.
Den vil blive markeret


Private kategorier

Tilføj eller fjern opskriften fra dine private kategorier

Ny privat kategori:
Private kategorier kan redigeres eller slettes på på denne side

Banansorbet

Med et lækker syrlig strejf fra citron

Indtastet 2. juni 2013 af: Anne-Marie Andersen

Du følger nu Anne-Marie Andersen


Du vil nu modtage en email hver gang Anne-Marie Andersen indtaster en ny opskrift som du har adgang til at se

denne side kan du administrere listen over de brugere som du følger.
Du kan bl.a. slå notifikationer til og fra for udvalgte brugere


Pres citroner til du har 1 dl frisk saft, det svarer til ca. 3-4 citroner.

Hæld citronsaften i en skål med de skrællende bananer og blend dem godt. Tilsæt sukkeret og blend igen. 

Hæld den pasteuriserede æggehvide i og rør den ud i ismassen (det er rigtig nok, hviden skal ikke piskes, hvis der bruges ismaskine*).

Hæld blandingen op i ismaskinen og kør til den er færdig. Sæt en tom bøtte i fryseren, som isen hældes over i, frys den gerne yderligere i fryseren. 

*Hvis du ikke har ismaskine, fryser du massen inden æggehviden tilsættes. Der skal røres hver halve time, og hviden piskes stiv og tilsættes, når det er grødis.

Isen har en dejlig blød konsistens og kan kuglens op direkte fra fryseren. Den er dog ikke så velegnet at spise direkte fra ismaskinen, da den er meget blød, hvis den ikke fryses yderligere.

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser (f.eks. varedeklarationer), data fra © Fødevaredatabanken (Fødevareinstituttet, DTU), version 7, 2008, © Fødevaredata (https://frida.fooddata.dk), version 4, 2019, samt version 5.2, 2024. Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - såsom LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2025, Opskriftsamleren.dk