Ønsker du at lave en kopi af opskriften? Kopien vil blive gemt som en privat opskrift med dig som ejer

Upload et foto Tilladte filtyper:
png, jpg, jpeg, gif, webp

Del opskriften med dine kontakter



Vil du slette opskriften?


Opskrifter der er brugt som ingrediens i andre opskrifter, eller på siden "Mine kalorier" vil blive deaktiveret i stedet for at blive slettet.
Opskriften vil derefter ikke længere kunne findes i søgninger, under kategorier eller som ingrediens til andre opskrifter osv.
Den vil blive markeret


Private kategorier

Tilføj eller fjern opskriften fra dine private kategorier

Private kategorier kan redigeres eller slettes på på denne side

Bao

Bløde kinesiske, dampede boller

Indtastet 20. marts 2018 af: Anne-Marie Andersen

Du følger nu Anne-Marie Andersen


Du vil nu modtage en email hver gang Anne-Marie Andersen indtaster en ny opskrift som du har adgang til at se

denne side kan du administrere listen over de brugere som du følger.
Du kan bl.a. slå notifikationer til og fra for udvalgte brugere


Opskriften giver:
Ingredienser
20 g
2 dl
1 tsk
1,5 spsk
1,5 spsk
375 g
Til pensling:
0,25 dl

Opløs gæren i det lune vand.

Tilsæt salt, sukker, og 1,5 spsk olivenolie.

Tilsæt melet lidt efter lidt og ælt grundigt til en fast og lidt tør dej.

Hæver til dobbelt størrelse i en time.

Skyl den kinesiske dampkoger og klip bagepapir til, hak en masse huller, så dampen kan slippe igennem. Alternativt kan man bruge en sigte med bagepapir og låg over.

Del dejen i 8 stykker og form til boller.

Rul hver bolle flad ca 1/2-1 cm tykkelse, brug lidt mel, hvis dejen klistrer.

Pensl halvdelen af den flade bolle med olienolie og fold den anden halvdel ind over.

Placer hver bolle på en bakke til dampkogeren, der kan maks være 3-4 boller på hver bakke.

Lad dejen hvile 10 min fra alle er færdige.

Sæt imens en stor gryde over med vand og kog op.

Vandet skal koge godt, men ikke stormkoge og må ikke sprutte eller nå op til dampkogeren.  

På vores komfur svarer det til trin 8 ( ud af 9)

Placer dampkogeren hen over gryden. Damp i 10-15 min, evt. 20 min hvis formen er helt fyldt.

Byt evt. om på bakkerne undervejs, hvis der bages i flere lag på en gang.

Stil de færdige Bao til afkøling på en rist, fjern bakker og bagepapir, når du ikke brænder fingrene.

Server Bao lune med fyld af kylling eller svinekød, samt sprøde grøntsager. Opskrift på kyllingefyld og grønt ligger på opskriftsamleren.

Næringsindhold pr. 100 g
Energi 1084 kJ
Kalorier 258 kcal
Fedt 6 g
- mættede < 1 g
- enkeltumættede 4 g
- flerumættede < 1 g
Kulhydrater 43 g
- heraf sukker 3 g
Kostfibre 2 g
Protein 7 g
Salt < 1 g
Anslåede værdier
Guideline Daily Amount (GDA)
(Vejledende dagligt indtag)

Ved indtagelse af 1 stk (82 g)

kJ 883
11 %
kcal 210
11 %
Fedt 5 g
7 %
Anslåede værdier

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser (f.eks. varedeklarationer), data fra © Fødevaredatabanken (Fødevareinstituttet, DTU), version 7, 2008, © Fødevaredata (https://frida.fooddata.dk), version 4, 2019, samt version 5.2, 2024. Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - såsom LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2025, Opskriftsamleren.dk