Brunede kartofler

Indtastet 1. januar 2013 af: Leif Andersen
Opskriften giver:
Ingredienser
500 | g | kogte små kartofler, evt. på glas |
4 | spsk | sukker |
0,5 | dl | vand |
1 | spsk | smør |

Sukkeret smeltes i en pande/sautérpande ved middel varme. Brug ikke en pande med slip-let belægning.
Vent til alt sukkeret er smeltet og det får en gylden farve.
Skru lidt op for varmen og tilsæt vandet. Pas på - det syder kraftigt og kan strinte.
Lad sukkeret og vandet koge sammen, gerne under omrøring. Lad vandet dampe af, så sukkerblandingen ikke bliver for tynd.
Tilsæt kartoflerne og lad dem varme godt igennem i sukkerblandingen. Rør dem godt rundt imens.
Skru gradvist ned for varmen, så karamelblandingen tyknes. Lad kartoflerne "optage" sukkerblandingen mest muligt inden der slukkes og de serveres.
Næringsindhold pr. 100 g | |
Energi | 445 kJ |
Kalorier | 107 kcal |
Fedt | 1 g |
- mættede | < 1 g |
- enkeltumættede | < 1 g |
- flerumættede | < 1 g |
Kulhydrater | 22 g |
- heraf sukker | 7 g |
Kostfibre | 1 g |
Protein | 2 g |
Salt | - |
Anslåede værdier |
Guideline Daily Amount (GDA)
(Vejledende dagligt indtag)
Ved indtagelse af 1 portioner (150 g)
kJ 668
8 %
kcal 160
8 %
Fedt 2 g
3 %