Ønsker du at lave en kopi af opskriften? Kopien vil blive gemt som en privat opskrift med dig som ejer

Upload et foto Tilladte filtyper:
png, jpg, jpeg, gif, webp

Del opskriften med dine kontakter



Vil du slette opskriften?


Opskrifter der er brugt som ingrediens i andre opskrifter, eller på siden "Mine kalorier" vil blive deaktiveret i stedet for at blive slettet.
Opskriften vil derefter ikke længere kunne findes i søgninger, under kategorier eller som ingrediens til andre opskrifter osv.
Den vil blive markeret


Private kategorier

Tilføj eller fjern opskriften fra dine private kategorier

Private kategorier kan redigeres eller slettes på på denne side

Brunede kartofler

Indtastet 1. januar 2013 af: Leif Andersen

Du følger nu Leif Andersen


Du vil nu modtage en email hver gang Leif Andersen indtaster en ny opskrift som du har adgang til at se

denne side kan du administrere listen over de brugere som du følger.
Du kan bl.a. slå notifikationer til og fra for udvalgte brugere


Sukkeret smeltes i en pande/sautérpande ved middel varme. Brug ikke en pande med slip-let belægning.
Vent til alt sukkeret er smeltet og det får en gylden farve.
Skru lidt op for varmen og tilsæt vandet. Pas på - det syder kraftigt og kan strinte.
Lad sukkeret og vandet koge sammen, gerne under omrøring. Lad vandet dampe af, så sukkerblandingen ikke bliver for tynd.
Tilsæt kartoflerne og lad dem varme godt igennem i sukkerblandingen. Rør dem godt rundt imens.
Skru gradvist ned for varmen, så karamelblandingen tyknes. Lad kartoflerne "optage" sukkerblandingen mest muligt inden der slukkes og de serveres.

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser (f.eks. varedeklarationer), data fra © Fødevaredatabanken (Fødevareinstituttet, DTU), version 7, 2008, © Fødevaredata (https://frida.fooddata.dk), version 4, 2019, samt version 5.2, 2024. Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - såsom LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2025, Opskriftsamleren.dk