Cheeseburgersuppe med mindre fedt
Ingredienser
1 | drys | Peber, sort |
150 | g | Bacon i skiver, rå |
2 | spsk | Hvidløgsolie |
500 | g | Oksekød, hakket, lavt fedtindhold, råt |
700 | g | Hvidkål, rå |
1 | ltr | Vand |
2 | stk | Bouillon, oksekød, koncentreret, terning |
1 | dåse | Tomatpuré, en lille dåse |
100 | g | Cheddar 48+ |
150 | g | Buko naturel flødeost |
2 | tsk | Spidskommen |
1 | knivspids | Cayennepeber |
1 | drys | Peber, sort |
1,5 | tsk | Havsalt |

Bacon steges på en pande og lægges på fedtsugende papir. Obs den er ikke medtaget i næringsberegningen, så hvis man tæller kalorier er det lavet så det kan vejes og drysses på ved serveringen.
Svits oksekødet i hvidløgsolie i en stor suppegryde, når det er gråt, tilsættes fintsnittet hvidkål. Hæld oksebouillon ved og tilsæt, krydderier, flødeost og cheddar.
Lad suppen simre i 20-30 min. Smag til. Originalopskriften bruger 1 tsk. cayennepeber, men det er alt for stærkt for os. Vi anbefaler at starte med en knivspids og justere op derfra til det passer dine smagsløg.
Server med bacon brækket i stykker på toppen og evt. lidt grøn top fra forårsløg.
Info low FODMAP: hvis man ikke tolererer laktose kan man bruge laktosefri friskost, eller tage Laktrase.
Næringsindhold pr. 100 g | |
Energi | 348 kJ |
Kalorier | 83 kcal |
Fedt | 6 g |
- mættede | 2 g |
- enkeltumættede | < 1 g |
- flerumættede | < 1 g |
Kulhydrater | 3 g |
- heraf sukker | < 1 g |
Kostfibre | < 1 g |
Protein | 6 g |
Salt | < 1 g |
Anslåede værdier |
Guideline Daily Amount (GDA)
(Vejledende dagligt indtag)
Ved indtagelse af 1 portioner (429,083 g)