Chokoladecreme
Indtastet 7. august 2013 af: Anne-Marie Andersen
Opskriften giver:
Ingredienser
240 | g | Mørk chokolade finthakket |
5 | dl | Mælk ( laktosefri for Low FODMAP) |
40 | g | Maizena |
3 | stk | æg |
2 | stk | Æggeblommer eller 1 helt æg mere |
140 | g | Sukker |
2 | stk | tomme vanillestænger eller 1 stang med korn |
Chokoladen hakkes fint og kommes op i en skål, der kan rumme hele crememængden. Den sættes til side til cremen er kogt.
Maizenaen røres ud i lidt af mælken. Derefter piskes det hele sammen i en gryde. Kornene fra vanillestangen tages ud og kommes i, ellers anvendes 2 tommer stænger.
Varm op under omrøring til det stivner, du er ikke i tvivl. Cremen er ikke så følsom, da Maizenaen gør æggene mere stabile.
Fisk vanillestængerne op eller passer cremen gennem en sigte, ned i skålen med chokoladen. Lad det stå 1 minuts tid og rør så chokoladen ud i den varme creme til der ikke er flere chokoladeklumper. Læg et stykke husholdningsfilm helt ned på cremens overflade, så trækker den ikke skind og kondens. Køl helt af i køleskab. Kan med fordel laves dagen før.
Anvendes som den er i bagværk. Kan røres sammen med flødeskum, halvt af hver, så har du en chokoladekonditorcreme til lagkage og andet godt.
Jeg har anvendt minimælk, med fint resultat. Ønskes en federe creme kan der bruges sødmælk, fløde eller en blanding.