Ønsker du at lave en kopi af opskriften? Kopien vil blive gemt som en privat opskrift med dig som ejer

Upload et foto Tilladte filtyper:
png, jpg, jpeg, gif, webp

Del opskriften med dine kontakter



Vil du slette opskriften?


Opskrifter der er brugt som ingrediens i andre opskrifter, eller på siden "Mine kalorier" vil blive deaktiveret i stedet for at blive slettet.
Opskriften vil derefter ikke længere kunne findes i søgninger, under kategorier eller som ingrediens til andre opskrifter osv.
Den vil blive markeret


Private kategorier

Tilføj eller fjern opskriften fra dine private kategorier

Private kategorier kan redigeres eller slettes på på denne side

Chokoladecreme

Indtastet 7. august 2013 af: Anne-Marie Andersen

Du følger nu Anne-Marie Andersen


Du vil nu modtage en email hver gang Anne-Marie Andersen indtaster en ny opskrift som du har adgang til at se

denne side kan du administrere listen over de brugere som du følger.
Du kan bl.a. slå notifikationer til og fra for udvalgte brugere


Opskriften giver:
Ingredienser
240 g
5 dl
40 g
3 stk
2 stk
140 g
2 stk

Chokoladen hakkes fint og kommes op i en skål, der kan rumme hele crememængden. Den sættes til side til cremen er kogt.

 
Maizenaen røres ud i lidt af mælken. Derefter piskes det hele sammen i en gryde. Kornene fra vanillestangen tages ud og kommes i, ellers anvendes 2 tommer stænger. 
 
Varm op under omrøring til det stivner, du er ikke i tvivl. Cremen er ikke så følsom, da Maizenaen gør æggene mere stabile.
 
Fisk vanillestængerne op eller passer cremen gennem en sigte, ned i skålen med chokoladen. Lad det stå 1 minuts tid og rør så chokoladen ud i den varme creme til der ikke er flere chokoladeklumper. Læg et stykke husholdningsfilm helt ned på cremens overflade, så trækker den ikke skind og kondens. Køl helt af i køleskab. Kan med fordel laves dagen før.
 
Anvendes som den er i bagværk. Kan røres sammen med flødeskum, halvt af hver, så har du en chokoladekonditorcreme til lagkage og andet godt.
 
Jeg har anvendt minimælk, med fint resultat. Ønskes en federe creme kan der bruges sødmælk, fløde eller en blanding.

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser (f.eks. varedeklarationer), data fra © Fødevaredatabanken (Fødevareinstituttet, DTU), version 7, 2008, © Fødevaredata (https://frida.fooddata.dk), version 4, 2019, samt version 5.2, 2024. Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - såsom LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2025, Opskriftsamleren.dk