Chokoladefondant
Chokolademuffin med blødende hjerte, syndigt lækre!!!
Ingredienser
6 | stk | Past. æg |
6 | stk | Past. æggeblommer |
300 | g | Sukker |
300 | g | Mørk chokolade |
300 | g | Smør, saltet |
300 | g | Økologisk sigtet spelt |
Til at forberede formene | ||
50 | g | Smør, saltet |
2 | spsk | Kakaopulver ca. |

Start med at forberede formene. Gerne ramekiner med plads til 1,5 dl, små staniolforme eller muffinsforme med glatte sider. (Jeg brugte en silikonemuffinsform til 12 stk, samt 2 ramekiner). Formene stilles koldt (køleskab eller fryser), imens smeltes smørret. Formene tages ud og pensles grundigt, evt. gentages processen en gang til. Derefter drysses formene med kakao, brug en sigte eller evt. en tesi. Stil formene koldt til de skal bruges.
200 °C 10 minutter
Næringsindhold pr. 100 g | |
Energi | 2038 kJ |
Kalorier | 487 kcal |
Fedt | 30 g |
- mættede | 17 g |
- enkeltumættede | 8 g |
- flerumættede | < 1 g |
Kulhydrater | 48 g |
- heraf sukker | 32 g |
Kostfibre | 1 g |
Protein | 7 g |
Salt | < 1 g |
Anslåede værdier |
Guideline Daily Amount (GDA)
(Vejledende dagligt indtag)
Ved indtagelse af 1 stk (106 g)