Chokoladekage med squash
Lidt overraskende, men squash i chokoladekage er bare superlækkert. Denne version er fudgy, på den brownieagtige måde og så er den jo næsten sund...

Brug gerne foodprocessor eller minihakker.
Riv squashen fint. Hæld de tørre ingredienser i og bland sammen.
Hæld de våde ingredienser i og blend.
Smør en form ca. 18 cm Ø eller fyld evt. I muffinforme.
Drys evt. chokolade og flagesalt over toppen.
Bag enten i microovn, 3 min fuld effekt, hvil 1 min. Giv herefter 30 sek. af gangen efterfulgt af pause, indtil kagen er bagt i midten, til den giver efter ved et tryk.
Kan også bages i alm. ovn i ca. 20 min. ved 200 grader.
Tjek kagerne efter ca. 15 min. hvis du bruger muffinforme.
Fif; ristede hakkede nødder vil også være rigtig lækker i kagen. Evt. hampefrø, hvis det skal være rigtig sundt. Havregryn kan fint udskiftes med boghvedeflager.
Info Low FODMAP: Fuldkornspelt skiftede i 2015 status til ikke tilladt, så under elimination anbefales økologisk sigtet spelt eller glutenfrit mel. Under genintroduktionen kan opskriften bruges til at teste oligo -fruktaner.
200 °C 20 minutter