Chokoladekage med squash
Lidt overraskende, men squash i chokoladekage er bare superlækkert. Denne version er fudgy, på den brownieagtige måde og så er den jo næsten sund...
Ingredienser
100 | g | Squash ca, fintrevet |
80 | g | Mel; spelt/ fuldkorn/ boghvede/ anden glutenfri |
50 | g | Havregryn |
1 | tsk | Bagepulver |
0,5 | tsk | Havsalt |
1 | tsk | Kanel |
50 | g | Rørsukker |
30 | g | Kokossukker (kan erstattes af farin eller rørsukker) |
50 | g | Cacao, pulver |
2 | stk | Æg |
100 | g | Yoghurt naturel, laktosefri v. behov |
0,5 | spsk | Smør til formen |
25 | g | Mørk chokolade, (kan udelades) |
1 | drys | Flagesalt på toppen (kan udelades) |

Brug gerne foodprocessor eller minihakker.
Riv squashen fint. Hæld de tørre ingredienser i og bland sammen.
Hæld de våde ingredienser i og blend.
Smør en form ca. 18 cm Ø eller fyld evt. I muffinforme.
Drys evt. chokolade og flagesalt over toppen.
Bag enten i microovn, 3 min fuld effekt, hvil 1 min. Giv herefter 30 sek. af gangen efterfulgt af pause, indtil kagen er bagt i midten, til den giver efter ved et tryk.
Kan også bages i alm. ovn i ca. 20 min. ved 200 grader.
Tjek kagerne efter ca. 15 min. hvis du bruger muffinforme.
Fif; ristede hakkede nødder vil også være rigtig lækker i kagen. Evt. hampefrø, hvis det skal være rigtig sundt. Havregryn kan fint udskiftes med boghvedeflager.
Info Low FODMAP: Fuldkornspelt skiftede i 2015 status til ikke tilladt, så under elimination anbefales økologisk sigtet spelt eller glutenfrit mel. Under genintroduktionen kan opskriften bruges til at teste oligo -fruktaner.
200 °C 20 minutter
Næringsindhold pr. 100 g | |
Energi | 1095 kJ |
Kalorier | 261 kcal |
Fedt | 7 g |
- mættede | 3 g |
- enkeltumættede | 2 g |
- flerumættede | < 1 g |
Kulhydrater | 40 g |
- heraf sukker | 18 g |
Kostfibre | 4 g |
Protein | 9 g |
Salt | < 1 g |
Anslåede værdier |
Guideline Daily Amount (GDA)
(Vejledende dagligt indtag)
Ved indtagelse af 1 Stykker (88,087 g)