Ønsker du at lave en kopi af opskriften? Kopien vil blive gemt som en privat opskrift med dig som ejer

Upload et foto Tilladte filtyper:
png, jpg, jpeg, gif, webp

Del opskriften med dine kontakter



Vil du slette opskriften?


Opskrifter der er brugt som ingrediens i andre opskrifter, eller på siden "Mine kalorier" vil blive deaktiveret i stedet for at blive slettet.
Opskriften vil derefter ikke længere kunne findes i søgninger, under kategorier eller som ingrediens til andre opskrifter osv.
Den vil blive markeret


Private kategorier

Tilføj eller fjern opskriften fra dine private kategorier

Private kategorier kan redigeres eller slettes på på denne side

Chokoladekage med squash

Lidt overraskende, men squash i chokoladekage er bare superlækkert. Denne version er fudgy, på den brownieagtige måde og så er den jo næsten sund...

Indtastet 12. august 2015 af: Anne-Marie Andersen

Du følger nu Anne-Marie Andersen


Du vil nu modtage en email hver gang Anne-Marie Andersen indtaster en ny opskrift som du har adgang til at se

denne side kan du administrere listen over de brugere som du følger.
Du kan bl.a. slå notifikationer til og fra for udvalgte brugere


Opskriften giver:
Ingredienser
100 g
80 g
50 g
1 tsk
0,5 tsk
1 tsk
50 g
30 g
50 g
2 stk
100 g
0,5 spsk
25 g
1 drys

Brug gerne foodprocessor eller minihakker.

Riv squashen fint. Hæld de tørre ingredienser i og bland sammen.

Hæld de våde ingredienser i og blend.

Smør en form ca. 18 cm Ø eller fyld evt. I muffinforme.

Drys evt. chokolade og flagesalt over toppen.

Bag enten i microovn, 3 min fuld effekt, hvil 1 min. Giv herefter 30 sek. af gangen efterfulgt af pause, indtil kagen er bagt i midten, til den giver efter ved et tryk.

Kan også bages i alm. ovn i ca. 20 min. ved 200 grader.

Tjek kagerne efter ca. 15 min. hvis du bruger muffinforme.

Fif; ristede hakkede nødder vil også være rigtig lækker i kagen. Evt. hampefrø, hvis det skal være rigtig sundt. Havregryn kan fint udskiftes med boghvedeflager.

Info Low FODMAP: Fuldkornspelt skiftede i 2015 status til ikke tilladt, så under elimination anbefales økologisk sigtet spelt eller glutenfrit mel. Under genintroduktionen kan opskriften bruges til at teste oligo -fruktaner.

  200 °C   20 minutter

  200 °C   20 minutter
Næringsindhold pr. 100 g
Energi 1095 kJ
Kalorier 261 kcal
Fedt 7 g
- mættede 3 g
- enkeltumættede 2 g
- flerumættede < 1 g
Kulhydrater 40 g
- heraf sukker 18 g
Kostfibre 4 g
Protein 9 g
Salt < 1 g
Anslåede værdier
Guideline Daily Amount (GDA)
(Vejledende dagligt indtag)

Ved indtagelse af 1 Stykker (88,087 g)

kJ 965
12 %
kcal 230
11 %
Fedt 6 g
9 %
Anslåede værdier

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser (f.eks. varedeklarationer), data fra © Fødevaredatabanken (Fødevareinstituttet, DTU), version 7, 2008, © Fødevaredata (https://frida.fooddata.dk), version 4, 2019, samt version 5.2, 2024. Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - såsom LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2025, Opskriftsamleren.dk