Ønsker du at lave en kopi af opskriften? Kopien vil blive gemt som en privat opskrift med dig som ejer

Upload et foto Tilladte filtyper:
png, jpg, jpeg, gif, webp

Del opskriften med dine kontakter



Vil du slette opskriften?


Opskrifter der er brugt som ingrediens i andre opskrifter, eller på siden "Mine kalorier" vil blive deaktiveret i stedet for at blive slettet.
Opskriften vil derefter ikke længere kunne findes i søgninger, under kategorier eller som ingrediens til andre opskrifter osv.
Den vil blive markeret


Private kategorier

Tilføj eller fjern opskriften fra dine private kategorier

Ny privat kategori:
Private kategorier kan redigeres eller slettes på på denne side

Chokoladekarameller

Superlækre chokoladekarameller med sejt bid.

Indtastet 23. december 2013 af: Anne-Marie Andersen

Du følger nu Anne-Marie Andersen


Du vil nu modtage en email hver gang Anne-Marie Andersen indtaster en ny opskrift som du har adgang til at se

denne side kan du administrere listen over de brugere som du følger.
Du kan bl.a. slå notifikationer til og fra for udvalgte brugere


Kilde Chocolat.dk

Alle ingredienser blandes i en kasserolle. Rør imens massen koger op, og stop så med at røre.

Kog ved svag til jævn varme, til massen når en temperatur på 125 grader. Hæld hurtigt op i en form med bagepapir og sæt på køl nogle timer.

Klip eller skær karamellerne i små stykker. Hvis den er meget hård, så lad den ligge ude i stuetemperatur først. 

Pak dem ind enkeltvis i bagepapir eller cellofan. Eller pak hele karamelpladen ind i bagepapir og skær karamellerne af når de skal serveres. Selv hvis karamellerne er blevet for hårde, klistrer de sammen.

 

Jeg kan ikke anbefale at lave disse karameller uden et sukkertermometer, da de meget hurtigt kan komme over 130 grader og blive stenhårde.

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser (f.eks. varedeklarationer), data fra © Fødevaredatabanken (Fødevareinstituttet, DTU), version 7, 2008, © Fødevaredata (https://frida.fooddata.dk), version 4, 2019, samt version 5.2, 2024. Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - såsom LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2025, Opskriftsamleren.dk