Chokoladesovs
- let at lave i microbølgeovn
Indtastet 29. september 2012 af: Anne-Marie Andersen
Opskriften giver:
Ingredienser
100 | g | Mørk chokolade |
0,5 | dl | Lys sirup |
2 | dl | Piskefløde |
1 | tsk | Vanillesukker |
1 | nip | Salt |

Chokoladen hakkes groft. Læg den i en skål med høj kant, sammen med sirup, fløde, salt og vanillesukker.
Varmes på højeste effekt i 1-2 min. ca. Rør rundt og giv den 1-2 min. mere, gentages evt. til den er smeltet sammen og har et ensartet udseende.
Obs der er stor forskel på microovne, så start forsigtigt ud. Den må gerne få et opkog, men hvis den koger i længere tid bliver chokoladen brændt.
Smages til med sirup og vanillesukker, juster evt. konsistensen med mere fløde, hvis den er for tyk.
Fif: er der en rest af chokoladesovs kan den opbevares i køleskab og varmes op igen.
Den kan også bruges direkte fra køleskabet, som et lækkert chokoladesmørepålæg;-p
Næringsindhold pr. 100 g | |
Energi | 1905 kJ |
Kalorier | 455 kcal |
Fedt | 31 g |
- mættede | 20 g |
- enkeltumættede | 9 g |
- flerumættede | < 1 g |
Kulhydrater | 41 g |
- heraf sukker | 17 g |
Kostfibre | < 1 g |
Protein | 3 g |
Salt | - |
Anslåede værdier |
Guideline Daily Amount (GDA)
(Vejledende dagligt indtag)
Ved indtagelse af 1 portioner (21,46 g)
kJ 409
5 %
kcal 98
5 %
Fedt 7 g
10 %