Ønsker du at lave en kopi af opskriften? Kopien vil blive gemt som en privat opskrift med dig som ejer

Upload et foto Tilladte filtyper:
png, jpg, jpeg, gif, webp

Del opskriften med dine kontakter



Vil du slette opskriften?


Opskrifter der er brugt som ingrediens i andre opskrifter, eller på siden "Mine kalorier" vil blive deaktiveret i stedet for at blive slettet.
Opskriften vil derefter ikke længere kunne findes i søgninger, under kategorier eller som ingrediens til andre opskrifter osv.
Den vil blive markeret


Private kategorier

Tilføj eller fjern opskriften fra dine private kategorier

Private kategorier kan redigeres eller slettes på på denne side

Citronfromage uden fløde

Rigtig gammeldags citronfromage var ikke rørt op med flødeskum, men gerne pyntet med lidt flødeskum. Citronsmagen kommer meget mere frem på denne måde..

Indtastet 23. februar 2015 af: Anne-Marie Andersen

Du følger nu Anne-Marie Andersen


Du vil nu modtage en email hver gang Anne-Marie Andersen indtaster en ny opskrift som du har adgang til at se

denne side kan du administrere listen over de brugere som du følger.
Du kan bl.a. slå notifikationer til og fra for udvalgte brugere


Læg husblas i blød i vandet i 10 min.
 
Del æggene i hvider og blommer i hver sin skål. Slå dem gerne ud i en seperat kop, hvis en blomme skulle briste, kan det æg tages fra eller kommes i skålen med blommerne, uden at ødelægge det hele. 
 
Pres citronen. Du skal gerne have 1 dl. saft. Da der er stor forskel på citroner, kan det være du skal bruge flere. 
 
Riv skallen fra en citron ( uanset hvor mange citroner du har presset ).
 
Tag husblassen op i en skål, der kan bruges i microovn eller over vandbad. Kasser vandet. Hæld en spsk. citronsaft ved og smelt det på få sek. i microovn (ca.15-20 sek. i min) og hold godt øje. Afbryd straks ved tegn på det koger. Rør det rundt. Hvis det hele ikke er helt smeltet, sker det som regel efter lidt omrøring. Ellers må den varmes lidt yderligere.
 
Pisk æggehviderne stive, så snart skålen kan vendes er de færdige.
 
Pisk æggeblommerne med sukkeret. Pisk længe, så det bliver lyst og skummende.
 
Rør i husblassen igen og tilsæt citronsaften lidt ad gangen, til det har lillefingertemperatur. 
 
Pisk husblassen i en tynd stråle ned i æggeblommerne. Når det er helt fordelt piskes den resterende citronsaft i og skallen tilføjes.
 
Når æggemassen begynder at sætte sig, rører du 1/4 af hviderne i. Derefter vendes resten forsigtigt i. 
 
Hæld citronfromagen op i en sprøjtepose eller frysepose. Hæld den op i de glas du vil servere den i og sæt den på køl.
 
Server gerne med en top flødeskum og hvis du skal være moderne, et strejf af lakrids. 

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser (f.eks. varedeklarationer), data fra © Fødevaredatabanken (Fødevareinstituttet, DTU), version 7, 2008, © Fødevaredata (https://frida.fooddata.dk), version 4, 2019, samt version 5.2, 2024. Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - såsom LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2025, Opskriftsamleren.dk