Ønsker du at lave en kopi af opskriften? Kopien vil blive gemt som en privat opskrift med dig som ejer

Upload et foto Tilladte filtyper:
png, jpg, jpeg, gif, webp

Del opskriften med dine kontakter



Vil du slette opskriften?


Opskrifter der er brugt som ingrediens i andre opskrifter, eller på siden "Mine kalorier" vil blive deaktiveret i stedet for at blive slettet.
Opskriften vil derefter ikke længere kunne findes i søgninger, under kategorier eller som ingrediens til andre opskrifter osv.
Den vil blive markeret


Private kategorier

Tilføj eller fjern opskriften fra dine private kategorier

Private kategorier kan redigeres eller slettes på på denne side

Citronkage

Frisk kage, med saftig krumme, vædet af citronsirup. Kagen er hurtig og nem at lave.

Indtastet 22. februar 2014 af: Anne-Marie Andersen

Du følger nu Anne-Marie Andersen


Du vil nu modtage en email hver gang Anne-Marie Andersen indtaster en ny opskrift som du har adgang til at se

denne side kan du administrere listen over de brugere som du følger.
Du kan bl.a. slå notifikationer til og fra for udvalgte brugere


Kilde Maduniverset, dog lidt ændret version
Opskriften giver:
Ingredienser
3 stk
200 g
1 stk
180 g
1 tsk
150 g
Citronsirup
1 stk
150 g
1 spsk

Pisk æggene luftige med sukker og fintrevet citronskal.

Blødgør smørret.

Mål mel og bagepulver af, og sigt det i æggemassen.

Rør mel og smør forsigtigt ind i æggemassen. Undgå store klumper af smør, det gør ikke noget med mindre klumper (de vil blot danne små lufthuller i kagen). Sørg for at der ikke er mellommer.

For en springform med bagepapir og smør den. Drys derefter sigtet speltmel på og ryst det overskydende ud. Hæld dejen op og bag kagen midt i ovnen ved 170 grader i ca. 40 min. Tjek med et grilspyd eller lignende om den  færdig.

Lav citronsiruppen mens kagen bager. Hæld citronsaft, vand og sukker i en kasserolle og giv det et kort opkog, så sukkeret lige bliver opløst.

Prik den varme kage mange steder og dryp langsomt citronsiruppen over kagen.

Obs; hvedemel kan bruges istedet for speltmel, hvis det ikke er Low fodmap.

  170 °C   40 minutter

  170 °C   40 minutter
Næringsindhold pr. 100 g
Energi 1795 kJ
Kalorier 428 kcal
Fedt 18 g
- mættede 10 g
- enkeltumættede 5 g
- flerumættede < 1 g
Kulhydrater 61 g
- heraf sukker 44 g
Kostfibre 1 g
Protein 6 g
Salt -
Anslåede værdier
Guideline Daily Amount (GDA)
(Vejledende dagligt indtag)

Ved indtagelse af 1 Stykker (79,17 g)

kJ 1421
17 %
kcal 339
17 %
Fedt 14 g
20 %
Anslåede værdier

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser (f.eks. varedeklarationer), data fra © Fødevaredatabanken (Fødevareinstituttet, DTU), version 7, 2008, © Fødevaredata (https://frida.fooddata.dk), version 4, 2019, samt version 5.2, 2024. Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - såsom LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2025, Opskriftsamleren.dk