Citronkage
Frisk kage, med saftig krumme, vædet af citronsirup. Kagen er hurtig og nem at lave.
Opskriften giver 10 Stykker
Ingredienser:
Fremgangsmåde:
Pisk æggene luftige med sukker og fintrevet citronskal.
Blødgør smørret.
Mål mel og bagepulver af, og sigt det i æggemassen.
Rør mel og smør forsigtigt ind i æggemassen. Undgå store klumper af smør, det gør ikke noget med mindre klumper (de vil blot danne små lufthuller i kagen). Sørg for at der ikke er mellommer.
For en springform med bagepapir og smør den. Drys derefter sigtet speltmel på og ryst det overskydende ud. Hæld dejen op og bag kagen midt i ovnen ved 170 grader i ca. 40 min. Tjek med et grilspyd eller lignende om den færdig.
Lav citronsiruppen mens kagen bager. Hæld citronsaft, vand og sukker i en kasserolle og giv det et kort opkog, så sukkeret lige bliver opløst.
Prik den varme kage mange steder og dryp langsomt citronsiruppen over kagen.
Obs; hvedemel kan bruges istedet for speltmel, hvis det ikke er Low fodmap.