Clafoutis med kirsebær
Traditionel fransk kage. Dejen er næsten som en æggesnaps og hældes over friske bær. Alle bær kan bruges. Serveres lun, evt. med is...
Ingredienser
250 | g | Udstenede kirsebær |
2 | stk | Æg |
0,5 | dl | Rørsukker |
125 | g | Laktosefri yoghurt naturel 1,5% (Arla) |
25 | g | Laktosefri piskefløde 36% (Arla) |
6 | spsk | Fint speltmel |
1 | tsk | Vanille, pulver |
0,5 | stk | Citron både saft og skal |
0,5 | tsk | Salt |

Smør en form og hæld de udstenede kirsebær i.
Slå æggene ud i en skål og pisk dem med rørsukker til de er luftige og skummende.
Pisk resten af ingredienserne i.
Tilsæt evt. nogle enkelte Amarena kirsebær.
Hæld dejen over kirsebærrene.
Bages midt i ovnen ved 175 grader i ca. 30-35 min.
Drysses med flormelis lige inden servering.
175 °C 30 minutter