Croutoner
Sprød og lækker snack, som kan laves af en rest flutes.
Indtastet 26. juli 2013 af: Anne-Marie Andersen
Opskriften giver:
Ingredienser
50 | g | Brød/flutes (speltbrød for Low FODMAP) |
1 | spsk | Olivenolie |
1 | drys | Salt, f.eks Maldon |
1 | tsk | Herbes de Provence, (for low FODMAP oregano) |

Skær flutes i tynde skiver, så tyndt som muligt. Det gør ikke noget, hvis de går lidt i stykker.
Spred de tynde skiver ud på en bageplade med bagepapir, så de ligger i et lag. Dryp olien på, drys med salt og herbes de provence, eller evt. andet krydderi.
Sættes midt i ovnen ved 200 grader i ca. 7 min. De er gyldne og sprøde når de er færdige. Nogle skal evt. have lidt længere tid end andre.
Køles helt af og opbevares i en tæt dåse.
Serveres som snack før maden, eller som det sprøde i en salat.
200 °C 7 minutter
200 °C 7 minutter
Næringsindhold pr. 100 g | |
Energi | 1738 kJ |
Kalorier | 416 kcal |
Fedt | 22 g |
- mættede | 3 g |
- enkeltumættede | 14 g |
- flerumættede | 2 g |
Kulhydrater | 50 g |
- heraf sukker | - |
Kostfibre | 5 g |
Protein | 7 g |
Salt | - |
Anslåede værdier |
Guideline Daily Amount (GDA)
(Vejledende dagligt indtag)
Ved indtagelse af 1 portioner (5.550000000000001 g)
kJ 97
1 %
kcal 23
1 %
Fedt 1 g
2 %