Enebærgryde med kartoffelmos
En lettere variant end Karolines
Ingredienser
2 | spsk | Smør, saltet |
400 | g | Svinekød i tern |
6 | stk | Enebær, hele |
0,5 | tsk | Tørret Rosmarin |
2 | dl | Fløde (laktosefri for Low FODMAP) |
3 | dl | Vand |
1 | tsk | Salt |
1 | drys | Friskkværnet peber |
2 | tsk | Maizena |
1 | dl | Vand til udrøring af maizena |
Til kartoffelmosen | ||
1 | kg | Kartofler |
1 | ltr | Vand ca. til kogning, skal dække kartoflerne |
2 | dl | Minimælk (laktosefri for Low FODMAP) |
1 | tsk | Groft salt |
1 | drys | Friskkværnet peber |

Smørret brunes, gerne i en støbejernsgryde, kødet svitses deri. Når kødet er lyst på overfladen, tilsættes krydderierne. Enebærrene knuses mellem et par skeer, de skal ikke være pulveriseret, men overfladen skal være knust på dem alle. Fløde og vand hældes over. Når det er let i kog, skrues til lav varme og det simrer under låg den næste time. Rør i det en gang imellem og hold øje med at det ikke koger, men kun simrer. Jævnes tilsidst med ca. 2 tsk. maizena udrørt i 1 dl. vand, koges med et minut. Smages til med salt og peber.
Næringsindhold pr. 100 g | |
Energi | 482 kJ |
Kalorier | 115 kcal |
Fedt | 6 g |
- mættede | 3 g |
- enkeltumættede | 2 g |
- flerumættede | < 1 g |
Kulhydrater | 11 g |
- heraf sukker | - |
Kostfibre | < 1 g |
Protein | 6 g |
Salt | - |
Anslåede værdier |
Guideline Daily Amount (GDA)
(Vejledende dagligt indtag)
Ved indtagelse af 1 portioner (485,351 g)