Ønsker du at lave en kopi af opskriften? Kopien vil blive gemt som en privat opskrift med dig som ejer

Upload et foto Tilladte filtyper:
png, jpg, jpeg, gif, webp

Del opskriften med dine kontakter



Vil du slette opskriften?


Opskrifter der er brugt som ingrediens i andre opskrifter, eller på siden "Mine kalorier" vil blive deaktiveret i stedet for at blive slettet.
Opskriften vil derefter ikke længere kunne findes i søgninger, under kategorier eller som ingrediens til andre opskrifter osv.
Den vil blive markeret


Private kategorier

Tilføj eller fjern opskriften fra dine private kategorier

Private kategorier kan redigeres eller slettes på på denne side

Enebærgryde med kartoffelmos

En lettere variant end Karolines

Indtastet 18. oktober 2012 af: Anne-Marie Andersen

Du følger nu Anne-Marie Andersen


Du vil nu modtage en email hver gang Anne-Marie Andersen indtaster en ny opskrift som du har adgang til at se

denne side kan du administrere listen over de brugere som du følger.
Du kan bl.a. slå notifikationer til og fra for udvalgte brugere


Opskriften giver:
Ingredienser
2 spsk
400 g
6 stk
0,5 tsk
2 dl
3 dl
1 tsk
1 drys
2 tsk
1 dl
Til kartoffelmosen
1 kg
1 ltr
2 dl
1 tsk
1 drys

Smørret brunes, gerne i en støbejernsgryde, kødet svitses deri. Når kødet er lyst på overfladen, tilsættes krydderierne. Enebærrene knuses mellem et par skeer, de skal ikke være pulveriseret, men overfladen skal være knust på dem alle. Fløde og vand hældes over. Når det er let i kog, skrues til lav varme og det simrer under låg den næste time. Rør i det en gang imellem og hold øje med at det ikke koger, men kun simrer. Jævnes tilsidst med ca. 2 tsk. maizena udrørt i 1 dl. vand, koges med et minut. Smages til med salt og peber.

 
Skræl kartoflerne. Bagekartofler er gode, da de let koger ud, men andre kan også anvendes. Skær kartoflerne i skiver på ca. en halv cm. og kog dem ca. 20 min. i usaltet vand, eller til de brækker over når du stikker i dem med en gaffel. Når de er møre, hældes kogevandet fra og de damper tørre. Imens lunes mælken, f.eks. et par min. i microbølgeovn. Salt og peber drysses over kartoflerne og de moses med et mosejern. Mælken tilsættes lidt ad gangen, mens der moses til det har en god konsistens. Det er ikke sikkert du skal bruge alt mælken, det kan også være der skal et ekstra skvæt til. Det er ikke nødvendigt at lune en lille sjat ekstra mælk. Smag til med salt og peber.
 
Serveres med kogt broccoli.
Næringsindhold pr. 100 g
Energi 482 kJ
Kalorier 115 kcal
Fedt 6 g
- mættede 3 g
- enkeltumættede 2 g
- flerumættede < 1 g
Kulhydrater 11 g
- heraf sukker -
Kostfibre < 1 g
Protein 6 g
Salt -
Anslåede værdier
Guideline Daily Amount (GDA)
(Vejledende dagligt indtag)

Ved indtagelse af 1 portioner (485,351 g)

kJ 2341
28 %
kcal 559
28 %
Fedt 28 g
39 %
Anslåede værdier

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser (f.eks. varedeklarationer), data fra © Fødevaredatabanken (Fødevareinstituttet, DTU), version 7, 2008, © Fødevaredata (https://frida.fooddata.dk), version 4, 2019, samt version 5.2, 2024. Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - såsom LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2025, Opskriftsamleren.dk