Enebærgryde med kartoffelmos

En lettere variant end Karolines

Indtastet af:

Opskriften giver 4 portioner

Ingredienser:
Fremgangsmåde:

Smørret brunes, gerne i en støbejernsgryde, kødet svitses deri. Når kødet er lyst på overfladen, tilsættes krydderierne. Enebærrene knuses mellem et par skeer, de skal ikke være pulveriseret, men overfladen skal være knust på dem alle. Fløde og vand hældes over. Når det er let i kog, skrues til lav varme og det simrer under låg den næste time. Rør i det en gang imellem og hold øje med at det ikke koger, men kun simrer. Jævnes tilsidst med ca. 2 tsk. maizena udrørt i 1 dl. vand, koges med et minut. Smages til med salt og peber.

 

Skræl kartoflerne. Bagekartofler er gode, da de let koger ud, men andre kan også anvendes. Skær kartoflerne i skiver på ca. en halv cm. og kog dem ca. 20 min. i usaltet vand, eller til de brækker over når du stikker i dem med en gaffel. Når de er møre, hældes kogevandet fra og de damper tørre. Imens lunes mælken, f.eks. et par min. i microbølgeovn. Salt og peber drysses over kartoflerne og de moses med et mosejern. Mælken tilsættes lidt ad gangen, mens der moses til det har en god konsistens. Det er ikke sikkert du skal bruge alt mælken, det kan også være der skal et ekstra skvæt til. Det er ikke nødvendigt at lune en lille sjat ekstra mælk. Smag til med salt og peber.

 

Serveres med kogt broccoli.

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser, data fra © Fødevaredatabanken, version 7, 2008, samt © Fødevaredata (http://frida.fooddata.dk), version 4, 2019.
Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - såsom LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2023, Opskriftsamleren.dk