Ønsker du at lave en kopi af opskriften? Kopien vil blive gemt som en privat opskrift med dig som ejer

Upload et foto Tilladte filtyper:
png, jpg, jpeg, gif, webp

Del opskriften med dine kontakter



Vil du slette opskriften?


Opskrifter der er brugt som ingrediens i andre opskrifter, eller på siden "Mine kalorier" vil blive deaktiveret i stedet for at blive slettet.
Opskriften vil derefter ikke længere kunne findes i søgninger, under kategorier eller som ingrediens til andre opskrifter osv.
Den vil blive markeret


Private kategorier

Tilføj eller fjern opskriften fra dine private kategorier

Private kategorier kan redigeres eller slettes på på denne side

Flødekarameller

Lækre tilpas bløde karameller, som ikke trækker plomber ud. Spis dem som de er, eller overtræk dem med chokolade og du har de lækreste guldkarameller.

Indtastet 23. december 2013 af: Anne-Marie Andersen

Du følger nu Anne-Marie Andersen


Du vil nu modtage en email hver gang Anne-Marie Andersen indtaster en ny opskrift som du har adgang til at se

denne side kan du administrere listen over de brugere som du følger.
Du kan bl.a. slå notifikationer til og fra for udvalgte brugere


Alle ingredienser kommes i en høj gryde og koges op under omrøring ved svag til jævn varme. Når det koger, røres kun forsigtigt en gang i mellem. Det skal koges til temperaturen er 122 grader, det kan tage omkring 20 min. Det bedste resultat opnåes med et sukkertermometer, men hvis du ikke har et, skal massen være præcis sej nok til, at du kan se den slipper bunden af gryden når du rører.

Når karamellen når 122 grader, skal den hurtigt hældes ud i en form foret med bagepapir. Ellers fortsætter temperaturen med at stige og den kan blive hård som bolcher.

Sæt formen på køl nogle timer eller til næste dag, hvor karamellerne kan skæres i mundrette bidder.

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser (f.eks. varedeklarationer), data fra © Fødevaredatabanken (Fødevareinstituttet, DTU), version 7, 2008, © Fødevaredata (https://frida.fooddata.dk), version 4, 2019, samt version 5.2, 2024. Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - såsom LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2025, Opskriftsamleren.dk