Flødeost med krydderurter

Indtastet 23. oktober 2011 af: Leif Andersen
Opskriften giver:
Ingredienser
1 | ltr | Kærnemælk |
2,5 | dl | piskefløde |
1 | spsk | Citronsaft, friskpresset |
2 | fed | Hvidløg, rå |
0,5 | bundt | purløg |
0,5 | tsk | salt |
1 | knivspids | Peber, sort |

Bland kærnemælk og fløde i en gryde. Opvarm ved meget lav varme
indtil det begynder at skille (32° C). Det tager ca. 24 min. ved lav
varme.
Der må ikke røres i ostemassen mens den opvarmes!
Tag ostemassen af varmen og bland citronsaften i. Lad hvile ca. 15 min.
Ostemassen sies nu igennem et ostelærred (flere lag) eller et viskestykke i ca. 8 timer (gerne mere), i køleskabet.
Der må ikke røres i ostemassen mens den opvarmes!
Tag ostemassen af varmen og bland citronsaften i. Lad hvile ca. 15 min.
Ostemassen sies nu igennem et ostelærred (flere lag) eller et viskestykke i ca. 8 timer (gerne mere), i køleskabet.
Det kan være en god idé at lægge ostelærredet/viskestykket i en si.
Vallen der siver igennem lærredet, kan bruges til brødbagning.
Bland saltet i osten.
Noget af osten kan nu tages fra - så har man flødeost naturel.
Hvis man har taget ost fra til naturel-ost, ændres mængden af hvidløg og purløg naturligvis.
Hak purløg fint, pres hvidløgene og bland dem sammen med osten.
Put osten i glas og opbevar i køleskabet i op til 5 dage.