Ønsker du at lave en kopi af opskriften? Kopien vil blive gemt som en privat opskrift med dig som ejer

Upload et foto Tilladte filtyper:
png, jpg, jpeg, gif, webp

Del opskriften med dine kontakter



Vil du slette opskriften?


Opskrifter der er brugt som ingrediens i andre opskrifter, eller på siden "Mine kalorier" vil blive deaktiveret i stedet for at blive slettet.
Opskriften vil derefter ikke længere kunne findes i søgninger, under kategorier eller som ingrediens til andre opskrifter osv.
Den vil blive markeret


Private kategorier

Tilføj eller fjern opskriften fra dine private kategorier

Private kategorier kan redigeres eller slettes på på denne side

Flødeost med krydderurter

Indtastet 23. oktober 2011 af: Leif Andersen

Du følger nu Leif Andersen


Du vil nu modtage en email hver gang Leif Andersen indtaster en ny opskrift som du har adgang til at se

denne side kan du administrere listen over de brugere som du følger.
Du kan bl.a. slå notifikationer til og fra for udvalgte brugere


Opskriften giver:
Ingredienser
1 ltr
2,5 dl
1 spsk
2 fed
0,5 bundt
0,5 tsk
1 knivspids
Bland kærnemælk og fløde i en gryde. Opvarm ved meget lav varme indtil det begynder at skille (32° C). Det tager ca. 24 min. ved lav varme.

Der må ikke røres i ostemassen mens den opvarmes!

Tag ostemassen af varmen og bland citronsaften i. Lad hvile ca. 15 min.

Ostemassen sies nu igennem et ostelærred (flere lag) eller et viskestykke i ca. 8 timer (gerne mere), i køleskabet.

Det kan være en god idé at lægge ostelærredet/viskestykket i en si.
Vallen der siver igennem lærredet, kan bruges til brødbagning.

Bland saltet i osten.

Noget af osten kan nu tages fra - så har man flødeost naturel.
Hvis man har taget ost fra til naturel-ost, ændres mængden af hvidløg og purløg naturligvis.
Hak purløg fint, pres hvidløgene og bland dem sammen med osten.
Put osten i glas og opbevar i køleskabet i op til 5 dage.

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser (f.eks. varedeklarationer), data fra © Fødevaredatabanken (Fødevareinstituttet, DTU), version 7, 2008, © Fødevaredata (https://frida.fooddata.dk), version 4, 2019, samt version 5.2, 2024. Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - såsom LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2025, Opskriftsamleren.dk