Upload et foto Tilladte filtyper:
png, jpg, jpeg, gif, webp

Del opskriften med dine kontakter



Vil du slette opskriften?


Opskrifter der er brugt som ingrediens i andre opskrifter, eller på siden "Mine kalorier" vil blive deaktiveret i stedet for at blive slettet.
Opskriften vil derefter ikke længere kunne findes i søgninger, under kategorier eller som ingrediens til andre opskrifter osv.
Den vil blive markeret


Fransk nougat

En svær kunst at lave, men smager så englene synger, når det lykkes. Rigtig lækker med nødder. Du har brug for et sukkertermometer, solskin og gerne 4 hænder...

Indtastet 23. november 2013 af: Anne-Marie Andersen

Du følger nu Anne-Marie Andersen


Du vil nu modtage en email hver gang Anne-Marie Andersen indtaster en ny opskrift som du har adgang til at se

denne side kan du administrere listen over de brugere som du følger.
Du kan bl.a. slå notifikationer til og fra for udvalgte brugere


Kilde chokolat.dk
Opskriften giver:
Ingredienser
160 g
260 g
80 g
50 g
40 g
40 g
0,5 stk
1 g
200 g
1 spsk

Rist nødderne i ovnen ved 160 grader, pas på de ikke bliver brændte. Undlad dog ristningen, hvis nødderne er ristet i forvejen, som f.eks. peanuts.

Kog honning, vand, sukker og glykose i en kasserolle ved middelvarme - til det har en temperatur på 152 grader, brug et sukkertermometer.

Pisk æggehvider og sukker til marengsmasse i en skål der kan tåle varme. Tilsæt et nip salt og kornene fra vanillestangen. Undlad dog salt, hvis nødderne er tilsat salt. Og er du meget glad for vanille, skal der måske bruges 1 hel stang afhængig af, hvor fed vanillestangen er.

Drys flormelis på en silikonemåtte eller bagepapir. Hæld halvdelen af de ristede nødder derpå. Når den franske nougat bliver klar hældes den ovenpå dette og de resterende nødder hældes på. Nødderne æltes ind i massen ved hælp af underlaget. Drys jævnligt med flormelis, så det ikke hænger i.

Hæld den 152 grader varme sukkermasse i en stråle i marengsen, mens der piskes. Det er her, det er rart med 4 hænder, så det hele kommer med. Pisk til massen er sej og luftig. Jeg pisker ikke meget mere end 1 min efter al sukkermassen er tilsat, dels vil min håndmixer brænde sammen, og massen bliver svær at få ud af skålen. Hav nogle solide skeer klar til at skrabe ud med, en dejskraber bliver for blød. 

Nu skal det gå tjept med at skrabe massen ud, der hvor du har gjort klar. Ælt nødderne ind i massen. Drys lidt flormelis over og rul ud med en kagerulle, sæt den i køleskabet natten over.

Skær ud i de ønskede størrelser med en kniv (som evt. skylles i varmt vand) Hvis massen er meget hård og splintrer, så lad den stå et døgn ved stuetemperatur inden du skærer.

Den franske nougat kan overtrækkes med chokolade eller pakkes ind i husholdningsfilm eller madpakkepapir. Er der klistrede steder, pudres de med lidt flormelis.

Tip: det siges at man ikke kan lave fransk nougat ved høj fugtighed og lavtryk, så jeg vil anbefale, at gøre det på en solskinsdag. Der var enkelte lidt truende skyer, da jeg lavede de her og det gik fint.

Næringsindhold pr. 100 g
Energi 1560 kJ
Kalorier 373 kcal
Fedt 11 g
- mættede 1 g
- enkeltumættede 6 g
- flerumættede 3 g
Kulhydrater 64 g
- heraf sukker 35 g
Kostfibre 2 g
Protein 6 g
Salt -
Anslåede værdier. Kan være baseret på brugeres indtastede værdier.
Guideline Daily Amount (GDA)
(Vejledende dagligt indtag)

Ved indtagelse af 1 Fransk nougat (21 g)

kJ 330
4 %
kcal 79
4 %
Fedt 2 g
3 %
Anslåede værdier

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser (f.eks. varedeklarationer), data fra © Fødevaredatabanken (Fødevareinstituttet, DTU), version 7, 2008, © Fødevaredata (http://frida.fooddata.dk), version 4, 2019, samt version 5.2, 2024. Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - såsom LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2025, Opskriftsamleren.dk