Friskost-Gnocchi med tomatsauce
Traditionelt laves gnocchi af moste kartofler, men denne opskrift anvender friskost istedet og er dermed meget hurtigere at lave.
Opskriften giver 3 portioner
Ingredienser:
Fremgangsmåde:
Alle ingredienser til gnocchi blandes i en skål og æltes sammen i ca. 5 min. til dejen er fast.
Del dejen i 4 og rul til pølser på tykkelse med en pegefinger. Skær i 1,5-2 cm tykkelse.
Sæt en stor gryde vand i kog.
Varm olivenolie op på en pande. Snit hvidløget i skiver og svits dem i olien. Hak basilikum bladene groft. Hvis du følger low fodmap fiskes hvidløgene op igen, inden de hakkede tomater tilsættes. Smag til med salt og peber.
Kom 1 spsk. salt i vandet, når det koger og hæld alle gnocchi i. Kog dem til de alle ligger i overfladen og så lige et par minutter mere.
Tag gnocchi op med en hulske og hæld dem direkte i tomatsaucen. Tilsæt basilikum og server.