Friskost-Gnocchi med tomatsauce
Traditionelt laves gnocchi af moste kartofler, men denne opskrift anvender friskost istedet og er dermed meget hurtigere at lave.
Ingredienser
250 | g | Laktosefri friskost naturel, Arla |
200 | g | Fint speltmel |
1,5 | bægre | Æggeblomme, pasteuriseret |
20 | g | Parmesan, revet |
1 | drys | Revet muskat |
1 | drys | Peber, sort |
0,5 | tsk | Salt |
Tomatsauce | ||
4 | spsk | Olivenolie |
2 | fed | Hvidløg, rå |
1 | dåse | Hakkede tomater |
10 | blade | Basilikum, frisk |
1 | drys | Salt |
1 | drys | Peber, sort |
1 | tsk | Sukker evt., hvis der er behov |

Alle ingredienser til gnocchi blandes i en skål og æltes sammen i ca. 5 min. til dejen er fast.
Del dejen i 4 og rul til pølser på tykkelse med en pegefinger. Skær i 1,5-2 cm tykkelse.
Sæt en stor gryde vand i kog.
Varm olivenolie op på en pande. Snit hvidløget i skiver og svits dem i olien. Hak basilikum bladene groft. Hvis du følger low fodmap fiskes hvidløgene op igen, inden de hakkede tomater tilsættes. Smag til med salt og peber.
Kom 1 spsk. salt i vandet, når det koger og hæld alle gnocchi i. Kog dem til de alle ligger i overfladen og så lige et par minutter mere.
Tag gnocchi op med en hulske og hæld dem direkte i tomatsaucen. Tilsæt basilikum og server.
Næringsindhold pr. 100 g | |
Energi | 810 kJ |
Kalorier | 193 kcal |
Fedt | 11 g |
- mættede | 4 g |
- enkeltumættede | 3 g |
- flerumættede | < 1 g |
Kulhydrater | 17 g |
- heraf sukker | 1 g |
Kostfibre | 2 g |
Protein | 7 g |
Salt | < 1 g |
Anslåede værdier |
Guideline Daily Amount (GDA)
(Vejledende dagligt indtag)
Ved indtagelse af 1 portioner (334 g)