Ønsker du at lave en kopi af opskriften? Kopien vil blive gemt som en privat opskrift med dig som ejer

Upload et foto Tilladte filtyper:
png, jpg, jpeg, gif, webp

Del opskriften med dine kontakter



Vil du slette opskriften?


Opskrifter der er brugt som ingrediens i andre opskrifter, eller på siden "Mine kalorier" vil blive deaktiveret i stedet for at blive slettet.
Opskriften vil derefter ikke længere kunne findes i søgninger, under kategorier eller som ingrediens til andre opskrifter osv.
Den vil blive markeret


Private kategorier

Tilføj eller fjern opskriften fra dine private kategorier

Private kategorier kan redigeres eller slettes på på denne side

Græskarboller

Skønne bløde og luftige boller, med milde smagsnoter. Bollerne er friske og saftige i flere dage, hvis de holder så længe...

Indtastet 23. oktober 2014 af: Anne-Marie Andersen

Du følger nu Anne-Marie Andersen


Du vil nu modtage en email hver gang Anne-Marie Andersen indtaster en ny opskrift som du har adgang til at se

denne side kan du administrere listen over de brugere som du følger.
Du kan bl.a. slå notifikationer til og fra for udvalgte brugere


Opskriften giver:
Ingredienser
2 dl
50 g
300 g
200 g
2 tsk
2 tsk
1 knivspids
1 knivspids
3 stk
200 g
700 g
50 g
Græskarpure kan du lave selv, ved at bage et renset Hokkaido græskar i ovnen, skåret i både og uden kerner. Det tager ca. 30-35 min. ved 200 g. før det er mørt, du skal kunne stikke igennem det, med en gaffel. Lad det køle lidt af og herefter kan det blendes til pure.
 
Lun mælken og rør gæren ud heri. Tilsæt græskarpure, yoghurt naturel (eller andet mælkeprodukt), æg, sukker, salt og krydderier. Bland det godt, gerne på røremaskine og tilsæt fuldkornsspeltmel. Når det er rørt godt sammen tilsættes den fine speltmel lidt ad gangen, til det er en glat dej.
 
Lad dejen hæve til dobbelt størrelse eller ca. 45 min. 
 
Smelt smørret, smør hænderne med smør, hver gang inden du tager en passende klump dej og former til en bolle. Sæt bollerne i en bradepande foret med bagepapir, der skal ca. være en fingerbreddes afstand mellem bollerne, så de vokser sammen når de hæver. 
 
Hæver igen til dobbelt størrelse, eller til de er vokset sammen.
 
Pensles med æggehvide, hvis der skal kerner på. Da de falder af den smørglatte overflade. Ellers er det ikke nødvendigt at pensle.
 
Bages ved 200 grader i ca. 20 min. Giv dem evt. 5 min. mere uden bradepanden, så de får lidt farve i bunden også.
 
 
Fif: opskriften kan varieres med hakket kandiseret appelsinskal eller tranebær. Hvis det ikke er alle i familien der kan lide det, smager det også skønt som "pålæg", med et godt lag smør under.
  200 °C   20 minutter

  200 °C   20 minutter
Næringsindhold pr. 100 g
Energi 1108 kJ
Kalorier 263 kcal
Fedt 5 g
- mættede 2 g
- enkeltumættede 1 g
- flerumættede < 1 g
Kulhydrater 44 g
- heraf sukker < 1 g
Kostfibre 4 g
Protein 10 g
Salt < 1 g
Anslåede værdier
Guideline Daily Amount (GDA)
(Vejledende dagligt indtag)

Ved indtagelse af 1 store boller (136 g)

kJ 1506
18 %
kcal 357
18 %
Fedt 6 g
9 %
Anslåede værdier

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser (f.eks. varedeklarationer), data fra © Fødevaredatabanken (Fødevareinstituttet, DTU), version 7, 2008, © Fødevaredata (https://frida.fooddata.dk), version 4, 2019, samt version 5.2, 2024. Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - såsom LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2025, Opskriftsamleren.dk