Guf
Lækker jordbærguf til isen
Indtastet 25. juli 2013 af: Anne-Marie Andersen
Opskriften giver:
Ingredienser
120 | g | Sukker |
40 | g | Jordbærsirup |
0,5 | tsk | Eddike |
2 | spsk | Vand |
1 | bæger | Past. Æggehvide |

Sukker, jordbærsirup, eddike og vand koges op i en kasserolle til sukkeret er smeltet. Vær opmærksom, hvis det koger for længe, kan sukkeret krystallisere sig igen.
Imens piskes æggehviderne stive. Når sukkerblandingen er klar, piskes den i en tynd stråle ned i hviderne. Nu skal der piskes til blandingen er helt afkølet, det kan godt tage 15-20 min. Det kan gøres lidt hurtigere, ved at sætte skålen i et iskoldt vandbad, imens der piskes. Ellers er det en fordel at bruge en køkkenmaskine.
Næringsindhold pr. 100 g | |
Energi | 1002 kJ |
Kalorier | 240 kcal |
Fedt | < 1 g |
- mættede | - |
- enkeltumættede | < 1 g |
- flerumættede | < 1 g |
Kulhydrater | 56 g |
- heraf sukker | 56 g |
Kostfibre | - |
Protein | 2 g |
Salt | - |
Anslåede værdier |
Guideline Daily Amount (GDA)
(Vejledende dagligt indtag)
Ved indtagelse af 1 portioner (61 g)
kJ 607
7 %
kcal 145
7 %
Fedt < 1 g
< 1 %