Halvgrove speltboller
Luftige og lækre speltboller, som er særdeles velegnede til sandwich og lignende. De er bagt med både fuldkorn og fint mel, hvilket giver en god hverdagsbolle.
Opskriften giver 9 boller
Ingredienser:
Fremgangsmåde:
Lav en havregrød af havregrynene og 2 dl vand. Jeg bruger microvnen, hvor havregrøden kan laves i en tallerken, på 2 min. ved fuld effekt.
Hæld havregrøden op i røreskålen, brug gerne røremaskine. Hæld 2 dl vand ved.
Lun 1 dl. vand og rør gæren ud i dette. Hæld det op i røreskålen, sammen med fiberHusk, majsmel, ahornsirup, salt og fuldkornsspeltmel. Rør det godt sammen. Tilsæt derefter det fine speltmel. Og ælt grundigt, gerne 10-15 min. på røremaskine til dejen har samlet sig og du kan lave glutentesten.
Hæld gerne dejen op i en 4 litersfrysepose, hvor du har fordelt en spsk. olie. Dejen hæver til dobbelt størrelse, eller til posen er næsten fuld, det tager ca. 40 min.
Posen kan nu klippes op og fungere som underlag, når dejen deles og formes til boller. Start gerne med at folde dejen ind over sig selv i alle 4 retninger. Dejen kan nu hakkes ud med et par faste dejskrabere/ spartler og flyttes over på bagepapir.
Efterhæver ca. en halv time. Varm ovnen op til 250 grader. Pensel bollerne med vand inden bagning.
Et lille fif til ekstra sprøde og luftige boller, er at bage dem lukket inde mellem 2 bradepander, der er varmet op sammen med ovnen. Jeg flytter dem med bagepapiret over på en pizzaspade og ind i ovnen. Har bages de 20 min indelukket, med bradepanderne vendt imod hinanden, og 5 min hvor den øverste bradepande fjernes.
De kan selvfølgelig også bages på alm. bageplade ved 250 grader, så er de formentlig færdige efter ca. 20 min.