Halvgrove speltboller

Luftige og lækre speltboller, som er særdeles velegnede til sandwich og lignende. De er bagt med både fuldkorn og fint mel, hvilket giver en god hverdagsbolle.

Anne-Marie Andersen 16. februar 2014

Du følger nu Anne-Marie Andersen


Du vil nu modtage en email hver gang Anne-Marie Andersen indtaster en ny opskrift som du har adgang til at se

denne side kan du administrere listen over de brugere som du følger.
Du kan bl.a. slå notifikationer til og fra for udvalgte brugere


Sluk ikke skærmen
Sådan gør du:

Lav en havregrød af havregrynene og 2 dl vand. Jeg bruger microvnen, hvor havregrøden kan laves i en tallerken, på 2 min. ved fuld effekt.

Hæld havregrøden op i røreskålen, brug gerne røremaskine. Hæld 2 dl vand ved.

Lun 1 dl. vand og rør gæren ud i dette. Hæld det op i røreskålen, sammen med fiberHusk, majsmel, ahornsirup, salt og fuldkornsspeltmel. Rør det godt sammen. Tilsæt derefter det fine speltmel. Og ælt grundigt, gerne 10-15 min. på røremaskine til dejen har samlet sig og du kan lave glutentesten.

Hæld gerne dejen op i en 4 litersfrysepose, hvor du har fordelt en spsk. olie. Dejen hæver til dobbelt størrelse, eller til posen er næsten fuld, det tager ca. 40 min.

Posen kan nu klippes op og fungere som underlag, når dejen deles og formes til boller. Start gerne med at folde dejen ind over sig selv i alle 4 retninger. Dejen kan nu hakkes ud med et par faste dejskrabere/ spartler og flyttes over på bagepapir.

Efterhæver ca. en halv time. Varm ovnen op til 250 grader. Pensel bollerne med vand inden bagning.

Et lille fif til ekstra sprøde og luftige boller, er at bage dem lukket inde mellem 2 bradepander, der er varmet op sammen med ovnen. Jeg flytter dem med bagepapiret over på en pizzaspade og ind i ovnen. Har bages de 20 min indelukket, med bradepanderne vendt imod hinanden, og 5 min hvor den øverste bradepande fjernes.

De kan selvfølgelig også bages på alm. bageplade ved 250 grader, så er de formentlig færdige efter ca. 20 min.

  250 °C   20 minutter

  250 °C   20 minutter
Ønsker du at lave en kopi af opskriften? Kopien vil blive gemt som en privat opskrift med dig som ejer
Upload et foto Tilladte filtyper:
png, jpg, jpeg, gif, webp

Del opskriften med dine kontakter



Vil du slette opskriften?


Opskrifter der er brugt som ingrediens i andre opskrifter, eller på siden "Mine kalorier" vil blive deaktiveret i stedet for at blive slettet.
Opskriften vil derefter ikke længere kunne findes i søgninger, under kategorier eller som ingrediens til andre opskrifter osv.
Den vil blive markeret


Opskriften hører til kategorierne:

Private kategorier

Tilføj eller fjern opskriften fra dine private kategorier

Ny privat kategori:
Private kategorier kan redigeres eller slettes på på denne side

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser (f.eks. varedeklarationer), data fra © Fødevaredatabanken (Fødevareinstituttet, DTU), version 7, 2008, © Fødevaredata (https://frida.fooddata.dk), version 4, 2019, samt version 5.2, 2024. Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - såsom LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2025, Opskriftsamleren.dk