Havreflager med kanel
Meget lækker, sprød og karamelliseret småkage, der er hurtig at lave.
Ingredienser
75 | g | Smør, saltet |
100 | g | Havregryn |
1 | stk | æg |
100 | g | Sukker |
1 | tsk | Bagepulver |
1 | tsk | Kanel ( kan udelades ) |
Drys ( kan udelades) | ||
0,5 | tsk | Kanel |
1 | spsk | Sukker |

Smelt smørret og bland havregrynene i. (Husk det skal være glutenfrie havregryn, hvis du bager til en med glutenallergi).
Pisk æg og sukker lyst og skummende. Rør bagepulver (glutenfrit) og kanel i. Rør havregrynene i.
Fordel dejen på 2 bageplader med bagepapir. Sæt 40 små klatter med teske. Glat overfladen og kanten lidt, med en våd ske.
Bland kanel og sukker og drys lidt på overfladen af hver småkage.
Bag en plade af gangen, midt i ovnen ved 175 grader i 8-10 min.
Info. Low fodmap: havregryn er begrænset til 25 g. Man kan spise op til 10 småkager uden risiko.
175 °C 8 minutter
Næringsindhold pr. 100 g | |
Energi | 2013 kJ |
Kalorier | 480 kcal |
Fedt | 25 g |
- mættede | 14 g |
- enkeltumættede | 6 g |
- flerumættede | < 1 g |
Kulhydrater | 58 g |
- heraf sukker | 37 g |
Kostfibre | 3 g |
Protein | 6 g |
Salt | < 1 g |
Anslåede værdier |
Guideline Daily Amount (GDA)
(Vejledende dagligt indtag)
Ved indtagelse af 1 Småkager (7.6000000000000005 g)