Hindbærlagkage
Frisk og sommerlig
Indtastet 1. august 2012 af: Anne-Marie Andersen
Opskriften giver:
Ingredienser
300 | g | Hindbær, dybfrost |
50 | g | Sukker |
5 | dl | Piskefløde (laktosefri for Low FODMAP) |
2 | spsk | Flormelis |
2 | stk | Lagkagebunde |

Se opskriften på lette, lækre og luftige lagkagebunde her på opskriftsamleren eller køb nogen.
Hindbærrene tilsættes sukker og gives et opkog. Den tyndes væde herfra dryppes over den nederste lagkagebund. Resten køles helt af.
Fløden piskes til skum. De afkølede hindbær moses let sammen og vendes i. Smages til med flormelis.
Lidt under halvdelen af hindbærskummet smøres på den nederste bund, toppen lægges på og resten smøres på top og sider.
(obs lagkagebundende er ikke med i næringsberegningen, men kan ses under opskriften på lagkagebunde)
Næringsindhold pr. 100 g | |
Energi | 1056 kJ |
Kalorier | 252 kcal |
Fedt | 21 g |
- mættede | 14 g |
- enkeltumættede | 6 g |
- flerumættede | < 1 g |
Kulhydrater | 15 g |
- heraf sukker | 6 g |
Kostfibre | 2 g |
Protein | 2 g |
Salt | - |
Anslåede værdier |
Guideline Daily Amount (GDA)
(Vejledende dagligt indtag)
Ved indtagelse af 1 portioner (86,3 g)
kJ 912
11 %
kcal 217
11 %
Fedt 18 g
26 %