Ønsker du at lave en kopi af opskriften? Kopien vil blive gemt som en privat opskrift med dig som ejer

Upload et foto Tilladte filtyper:
png, jpg, jpeg, gif, webp

Del opskriften med dine kontakter



Vil du slette opskriften?


Opskrifter der er brugt som ingrediens i andre opskrifter, eller på siden "Mine kalorier" vil blive deaktiveret i stedet for at blive slettet.
Opskriften vil derefter ikke længere kunne findes i søgninger, under kategorier eller som ingrediens til andre opskrifter osv.
Den vil blive markeret


Private kategorier

Tilføj eller fjern opskriften fra dine private kategorier

Ny privat kategori:
Private kategorier kan redigeres eller slettes på på denne side

Jordbærtærte

Klassisk jordbærtærte med mørdej, mazarin, chokolade, konditorcreme og jordbær glaceret med ribsgele.

Indtastet 29. juni 2015 af: Anne-Marie Andersen

Du følger nu Anne-Marie Andersen


Du vil nu modtage en email hver gang Anne-Marie Andersen indtaster en ny opskrift som du har adgang til at se

denne side kan du administrere listen over de brugere som du følger.
Du kan bl.a. slå notifikationer til og fra for udvalgte brugere


Mørdej:

Smuldr smørret ud i melet, tilsæt sukker og saml hurtigt dejen med det halve æg. En minihakker eller foodprocessor kan med fordel bruges. Tryk dejen ud i en tærteform og lad den herefter hvile på køl en halv time eller i fryseren et kvarter.

Mazarin:

Rør smør og sukker sammen og tilsæt den revne marcipan og det halve æg. Rør til massen er homogen. Fordel massen over tærtedejen inden den bages ved 200 grader i ca. 20 min. Lad tærten køle helt af og sæt den derefter i køleskab.

Chokolade:

Smelt chokoladen over vandbad eller i microovn ved intervaller på 15 sek. Temperering er ikke nødvendig, men brug gerne en god chokolade, der kan være modspiller til alt det søde. Fordel over tærten med dejskraber eller pensl den på.

Creme:

Pisk cremepulveret ud i den kolde mælk og fortsæt piskningen i 1 minut. Sæt den herefter på køl i 20 min. Rør vanillepulveret i cremen. Pisk fløden rimelig stiv, men pas på den ikke bliver grynet. vend fløden i cremen og fordel den over tærten, når chokoladen er stivnet.

Topping:

Rens jordbærene og tør dem på køkkenrulle. Skær jordbærene i halve og fordel over kagen. Smelt ribsgeleen og lad den køle af igen. Når den begynder at sætte sig er den klar til at pensle over jordbærene, eller fordel den med en ske. Du kan se om den er klar ved at røre den op ad siderne, når den "trækker et gardin"/lægger sig i et jævnt lag op ad siderne og skeen er den klar.

 

Nyd kagen med det samme eller opbevar den på køl til den skal spises.

 

Til kagen på billedet er anvendt 3 x mørdej, 3 x mazarin, 2 x chokolade, 2 x creme, 2 x topping, samt flødeskum af 2,5 dl. fløde (jeg vil dog anbefale en mindre mængde, sprøjtet med en flad tyl, da det simpelthen bliver for meget af det gode).

 

Mælk, fløde og mel kan skiftes ud med de produkter du foretrækker.

  200 °C   20 minutter

  200 °C   20 minutter

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser (f.eks. varedeklarationer), data fra © Fødevaredatabanken (Fødevareinstituttet, DTU), version 7, 2008, © Fødevaredata (https://frida.fooddata.dk), version 4, 2019, samt version 5.2, 2024. Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - såsom LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2025, Opskriftsamleren.dk