Kaffeganache
Til fyldte chokolader, pynt på kager
Ingredienser
0,75 | dl | Espressobønner |
1,5 | dl | Fløde 38 %, piskefløde |
3 | spsk | Glukosesirup |
1 | spsk | Mørk sirup |
2 | spsk | Espresso, frisklavet |
250 | g | Mørk chokolade, f.eks 70% Callabeut Ecuador |
Espressobønner, fløde, glukose -og mørk sirup koges op, slukkes og trækker 20 min, koges derefter op igen.
Chokoladen hakkes fint og kommes i en skål. Kaffeflødeblandingen hældes over på en gang. Rør med en dejskraber i midten af skålen med små cirkler til ganachen samler sig, herefter kan cirklen udvides gradvist til al ganachen er samlet.
Smages til med frisklavet espresso, hvis der ønskes tydeligere kaffesmag.
Ganachen er rigtig lækker som fyld i hvid chokolade.
Næringsindhold pr. 100 g | |
Energi | 1836 kJ |
Kalorier | 438 kcal |
Fedt | 28 g |
- mættede | 17 g |
- enkeltumættede | 8 g |
- flerumættede | < 1 g |
Kulhydrater | 44 g |
- heraf sukker | 32 g |
Kostfibre | < 1 g |
Protein | 4 g |
Salt | - |
Anslåede værdier |