Kanelsnurrer

Sunde og proteinrige kanelsnurrer uden sukker.

Indtastet af:

Opskriften giver 12 stk

Ingredienser:
Fremgangsmåde:

Smulder gæren i en stor skål og tilsæt skyr, æggehvider, sirup og smeltet kokosolie. Rør det hele godt sammen til der ikke er nogen synlige gærstykker i. Tilsæt proteinpulver og mel, og ælt det hele sammen til en sammenhængende dej. Sæt dejen til side i en skål mel låg eller et bageklæde over, og lad det hæve i min. 30 min.

Imens dejen hæver kan du tilberede remoncen. Hvis ikke du har noget æblemos, så start med at lave det. Skræl æblerne og skær dem i små tern. Kom dem i en gryde med 1 spsk. vand, og lad det koge til æblerne er møre (ca. 10 min.). Mos det med en gaffel, til du har en ensartet grød. Du kan med fordel lave en stor portion og bruge det som topping til skyr eller i andre opskrifter - fx Peanutbutte cookies eller Donuts. Bland æblemosen med kanel og cashewbutter.

Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og rul den ud til et rektangel på ca. 60 x 30 cm. Smør remoncen jævnt ud over hele dejen. Fold en tredjedel af dejen ind over midten fra en af de korte sider, og fold den sidste tredjedel ind over den første, så du nu har et rektangel på 20 x 30 cm i tre lag. Rul dejen ud igen til et kvadrat på 30 x 30 cm. Skær dejen i strimler på ca. 2 1⁄2 cm i bredden og 30 cm i længden. Tag en dejstrimmel, og hold fast i den ene ende af strimlen med den ene hånd, mens du ruller strimlen mod dig selv med den anden hånd. Den skal have 6-7 snoninger. Sno den snoede dejstrimmel to gange om din ene pege- og langefinger, og træk den sidste dejsnip ned i midten af snurren, så den bliver skjult. Fordel de færdige kanelsnurrer to bageplader med bagepapir, og lad dem hæve med et bageklæde over i 1/2-1 time. Pensl dem med et sammenpisket æg, for at give dem en fin blank overflade. Bag kanelsnurrerne i ca. 10 min. ved 150° varmluft. Byt rundt på pladerne, når halvdelen af tiden er gået.

  150°   15 min

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser, data fra © Fødevaredatabanken, version 7, 2008, samt © Fødevaredata (http://frida.fooddata.dk), version 4, 2019.
Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - såsom LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2023, Opskriftsamleren.dk