Kartoffelmos
Ingredienser
2 | kg | Kartoffel, gammel (februar - juni), rå |
2 | dl | Mælk |
1 | tsk | Havsalt |
1 | drys | Peber, sort |
Kartoflerne skrælles og skæres i skiver og koges i rigeligt usaltet vand ca. 10-15 min eller til de brækker let over, når de stikkes med en gaffel.
Mælken lunes 2 min i microbølgeovn.
Vandet hældes fra kartoflerne. De piskes med en håndmixer og mælken tilsættes undervejs. Smag til med salt og peber.
Næringsindhold pr. 100 g | |
Energi | 325 kJ |
Kalorier | 77 kcal |
Fedt | < 1 g |
- mættede | < 1 g |
- enkeltumættede | < 1 g |
- flerumættede | < 1 g |
Kulhydrater | 17 g |
- heraf sukker | < 1 g |
Kostfibre | 1 g |
Protein | 2 g |
Salt | < 1 g |
Anslåede værdier |
Guideline Daily Amount (GDA)
(Vejledende dagligt indtag)
Ved indtagelse af 1 portioner (368 g)