Kerneknækbrød uden mel
Lækre og sprøde og uden allergener.
Opskriften giver:
Ingredienser
1 | dl | Hørfrø malet til mel |
1 | dl | Solsikkekerner malet til mel |
2 | dl | Sesamfrø |
1 | dl | Hørfrø |
1 | dl | Solsikkekerner |
1 | dl | Græskarkerner |
1 | dl | Birkes ( ved low fodmap erstattes med flere af de andre kerner) |
2 | tsk | Bagepulver |
1 | tsk | Salt |
2 | spsk | Fiberhusk |
4 | dl | Vand |
Alle ingredienserne blandes sammen. Lad dejen hvile et par minutter eller til vandet er opsuget og den ligner en dej.
Rulles ud mellem 2 stykker bagepapir. Træk det øverste bagepapir af. Skær riller med pizzahjul eller kniv, så knækbrødene lettere kan brækkes fra hinanden når de er bagt.
Bages ved 160 grader i 55 min. Hvis de ikke er helt sprøde, bages de videre. Her kan det være en fordel at brække dem fra hinanden, med en kniv eller lign. og bage halvdelen af gangen, så de får mere luft omkring.
Obs: ved low fodmap maks 100 g. pr. servering.
160 °C 55 minutter
160 °C 55 minutter
Næringsindhold pr. 100 g | |
Energi | 1540 kJ |
Kalorier | 368 kcal |
Fedt | 29 g |
- mættede | 3 g |
- enkeltumættede | 7 g |
- flerumættede | 13 g |
Kulhydrater | 14 g |
- heraf sukker | - |
Kostfibre | 8 g |
Protein | 15 g |
Salt | - |
Anslåede værdier |
Guideline Daily Amount (GDA)
(Vejledende dagligt indtag)
Ved indtagelse af 1 Knækbrød (41,934 g)
kJ 646
8 %
kcal 154
8 %
Fedt 12 g
18 %