Ønsker du at lave en kopi af opskriften? Kopien vil blive gemt som en privat opskrift med dig som ejer

Upload et foto Tilladte filtyper:
png, jpg, jpeg, gif, webp

Del opskriften med dine kontakter



Vil du slette opskriften?


Opskrifter der er brugt som ingrediens i andre opskrifter, eller på siden "Mine kalorier" vil blive deaktiveret i stedet for at blive slettet.
Opskriften vil derefter ikke længere kunne findes i søgninger, under kategorier eller som ingrediens til andre opskrifter osv.
Den vil blive markeret


Private kategorier

Tilføj eller fjern opskriften fra dine private kategorier

Ny privat kategori:
Private kategorier kan redigeres eller slettes på på denne side

Krydderboller

Dejlige bløde boller med toner af kardemomme.

Indtastet 24. juni 2014 af: Leif Andersen

Du følger nu Leif Andersen


Du vil nu modtage en email hver gang Leif Andersen indtaster en ny opskrift som du har adgang til at se

denne side kan du administrere listen over de brugere som du følger.
Du kan bl.a. slå notifikationer til og fra for udvalgte brugere


Opløs gæren i lun mælk i en røremaskine.

Tilsæt salt, sukker, æg, blødt smør og kardemomme under omrøring.

Melet hældes i lidt ad gangen til dejen er tilpas. Lad maskinen ælte grundigt imellem hver gang der tilsættes mel. Dejen er tilpas når den begynder at få blank overflade, ikke flyder for hurtigt ud, men stadig er klæbrig.

Lad dejen hæve en times tid til dobbelt størrelse.

Del dejen i 16 stykker og form stykkerne til boller der lægges på en bageplade.

Lad hæve en lille times tid mens ovnen varmer op til 220 grader.

Pensl bollerne med æg blandet med en lille smule vand.

Sæt bollerne i ovnen og skru ned til 200 grader, og bag i 18-20 minutter.

Jeg sætter gerne en skål med kogende vand ind i bunden af ovnen, så der dannes damp under bagningen.

  220 °C   18 minutter

  220 °C   18 minutter

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser (f.eks. varedeklarationer), data fra © Fødevaredatabanken (Fødevareinstituttet, DTU), version 7, 2008, © Fødevaredata (https://frida.fooddata.dk), version 4, 2019, samt version 5.2, 2024. Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - såsom LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2025, Opskriftsamleren.dk