Krydderkage med squash
Lækker fusion mellem kage og brød, som tilfredsstiller den søde tand. Smør evt. brødet med flødeostglasur eller andet lækkert.
Opskriften giver 10 skiver
Ingredienser:
Fremgangsmåde:
Pisk æg, fløde, smeltet smør og sødning sammen.
Riv squashen groft og knug lidt af væden af.
Bland den i skålen sammen med krydderier, bagepulver, Pofiber og mandelmel.
Dejen bliver tyk pga. fibrene. Vend de grofthakkede valnødder i.
Smør et stykke bagepapir og for en bageform med det.
En lille brødform skal bages ca 40 min. Ved 170 g.
Fif: en sundere flødeostglasur kan laves med 200 g. flødeost/laktosefri friskost lidt vanillepulver og 1-2 spsk. Suvida eller anden sødning.
Low FODMAP: selvom der er flere gule ingredienser er de samlet set under grænsen, hvis du holder dig til maks 2 stykker. Er du ikke sikker på om du tåler pofiber, skal du prøve forsigtigt af med mindre mængder. Pofiber er ikke testet, men mange tåler det, formentlig fordi det er baseret på kartofler.