Ønsker du at lave en kopi af opskriften? Kopien vil blive gemt som en privat opskrift med dig som ejer

Upload et foto Tilladte filtyper:
png, jpg, jpeg, gif, webp

Del opskriften med dine kontakter



Vil du slette opskriften?


Opskrifter der er brugt som ingrediens i andre opskrifter, eller på siden "Mine kalorier" vil blive deaktiveret i stedet for at blive slettet.
Opskriften vil derefter ikke længere kunne findes i søgninger, under kategorier eller som ingrediens til andre opskrifter osv.
Den vil blive markeret


Private kategorier

Tilføj eller fjern opskriften fra dine private kategorier

Private kategorier kan redigeres eller slettes på på denne side

Kylling i sur-sød sauce

Dejlig ret som er inspireret af programmet "Hairy Bikers" sur-sød kyllingeret

Indtastet 24. marts 2015 af: Leif Andersen

Du følger nu Leif Andersen


Du vil nu modtage en email hver gang Leif Andersen indtaster en ny opskrift som du har adgang til at se

denne side kan du administrere listen over de brugere som du følger.
Du kan bl.a. slå notifikationer til og fra for udvalgte brugere


Opskriften giver:
Ingredienser
Til kyllingen
0,5 stk
1 stk
1 stk
1 stk
70 g
2 spsk
3 stk
1 spsk
En jævning
1 spsk
2 spsk
Sur-sød saucen
3 dl
2 spsk
1 spsk
2 fed
25 g
2 spsk
3 spsk
1 drys
1 drys
Pyntning
4 stk
Jævning

Lav først en jævning af 1 spsk maizena og 2 spsk ananassaft.

Rør det sammen og sæt det til side.

Sauce-blanding

Hæld den resterende ananassaft i en skål og rør knust hvidløg, ingefær, brun farin, soya sauce, hvidvinseddike, ketchup og chiliflager i.

Sæt også denne blanding til side.

Grøntsagerne

Skær halvdelen af en ananas i store tern. Skær også peberfrugterne i grove tern, og løgene i både.

Kyllingen

Del kyllingebrysterne i større tern. 7-9 tern pr. kyllingbryst.

Tilberedning

Varm olien op i en non-stick sautérpande eller wok. Steg løg og peberfrugter i et par minutter.

Tilsæt tomatpuré og steg med et minuts tid.

Bland kyllingestykker og maizena sammen i en skål og tilsæt dem til panden.

Steg til de får lidt stegeflade.

Tilsæt ananasstykkerne og sur-sød saucen og lad retten simre i 4-5 minutter på medium varme. Rør jævnligt i retten, så kyllingen varmes helt igennem og ananasen bliver opvarmet.

Rør maizena/ananas-jævningen i, og lad retten simre i et minuts tid til saucen er blank.

Drys snittede forårsløg over og server, evt. med Jasmin ris.

 

Velbekomme!

Næringsindhold pr. 100 g
Energi 330 kJ
Kalorier 79 kcal
Fedt 2 g
- mættede < 1 g
- enkeltumættede < 1 g
- flerumættede < 1 g
Kulhydrater 11 g
- heraf sukker 1 g
Kostfibre 1 g
Protein 5 g
Salt < 1 g
Anslåede værdier
Guideline Daily Amount (GDA)
(Vejledende dagligt indtag)

Ved indtagelse af 1 portioner (502,375 g)

kJ 1659
20 %
kcal 396
20 %
Fedt 9 g
12 %
Anslåede værdier

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser (f.eks. varedeklarationer), data fra © Fødevaredatabanken (Fødevareinstituttet, DTU), version 7, 2008, © Fødevaredata (https://frida.fooddata.dk), version 4, 2019, samt version 5.2, 2024. Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - såsom LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2025, Opskriftsamleren.dk