Labskovs
Labskovs er en ret med kartoffelmos, kogt sammen med smag og kød. Her bruger jeg en rest lammekølle, men alle rester af steg kan bruges.
Opskriften giver 8 portioner
Ingredienser:
Fremgangsmåde:
Skræl kartoflerne og skær dem i skiver. Bring dem i kog i en gryde, hvor de er dækket af vand, smulder 2 bouillonterninger i.
Snit løget i tern og tilsæt, sammen med hele peberkorn, timian og lauerbærblade.
Skær lammekølle eller en anden rest steg ud i mundrette tern og tilsæt.
Lad det hele koge sammen for svag varme ca. 75 min. Til en del af kartoflerne er most ud af sig selv og retten har en konsistens som en kartoffelmos med stykker af kartoffel i.
Smag til med saltet. Det tilsættes først tilsidst, da kartoflerne ellers vil have sværere ved at koge/mose ud. Derudover er mængden af salt vejledende, da det er afhængig af hvor salt din bouillon er og hvor meget retten er kogt ind.