Ønsker du at lave en kopi af opskriften? Kopien vil blive gemt som en privat opskrift med dig som ejer

Upload et foto Tilladte filtyper:
png, jpg, jpeg, gif, webp

Del opskriften med dine kontakter



Vil du slette opskriften?


Opskrifter der er brugt som ingrediens i andre opskrifter, eller på siden "Mine kalorier" vil blive deaktiveret i stedet for at blive slettet.
Opskriften vil derefter ikke længere kunne findes i søgninger, under kategorier eller som ingrediens til andre opskrifter osv.
Den vil blive markeret


Private kategorier

Tilføj eller fjern opskriften fra dine private kategorier

Ny privat kategori:
Private kategorier kan redigeres eller slettes på på denne side

Lækre boller og chokoladesnegle

Bollerne er lækre i flere dage, da der er lidt banan i dejen, som gør bollerne bløde, uden at smagen af banan er gennemtrængende.

Indtastet 29. oktober 2013 af: Anne-Marie Andersen

Du følger nu Anne-Marie Andersen


Du vil nu modtage en email hver gang Anne-Marie Andersen indtaster en ny opskrift som du har adgang til at se

denne side kan du administrere listen over de brugere som du følger.
Du kan bl.a. slå notifikationer til og fra for udvalgte brugere


Lun mælken og rør gæren ud i den. Tilsæt bananmos, olivenolie, æg, vanille, fiberhusk og det grove mel og rør sammen, gerne i røremaskine.

Tilsæt salt og derefter hvedemelet lidt ad gangen. Ælt godt, gerne 15 min på røremaskine, til dejen har samlet sig. Den skal være klistret, men nogenlunde kunne holde formen.

Hæver 45 min.

Form bollerne, godt med olie på hænderne, så går det som en leg.

Efterhæver 45 min.

Bages ved 200 grader i ca. 10-15 min.

 

Fif: Dejen er også rigtig god til snegle. Her har jeg brugt hjemmelavet sundt chokoladesmørepålæg, kan også være æblesmør eller traditionel kanelremonce.

Hæld lidt olie i en frysepose og fordel det godt, så er det supernemt at rulle dejen ud inde i posen. Klip posen op og smør fyldet på. Rul sammen som en roulade og skær i skiver på ca. 3 cm. Put evt. sneglene i muffinforme og bag ligesom bollerne.

  200 °C   10 minutter

  200 °C   10 minutter

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser (f.eks. varedeklarationer), data fra © Fødevaredatabanken (Fødevareinstituttet, DTU), version 7, 2008, © Fødevaredata (https://frida.fooddata.dk), version 4, 2019, samt version 5.2, 2024. Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - såsom LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2025, Opskriftsamleren.dk