Ønsker du at lave en kopi af opskriften? Kopien vil blive gemt som en privat opskrift med dig som ejer

Upload et foto Tilladte filtyper:
png, jpg, jpeg, gif, webp

Del opskriften med dine kontakter



Vil du slette opskriften?


Opskrifter der er brugt som ingrediens i andre opskrifter, eller på siden "Mine kalorier" vil blive deaktiveret i stedet for at blive slettet.
Opskriften vil derefter ikke længere kunne findes i søgninger, under kategorier eller som ingrediens til andre opskrifter osv.
Den vil blive markeret


Private kategorier

Tilføj eller fjern opskriften fra dine private kategorier

Private kategorier kan redigeres eller slettes på på denne side

Langtidstegt flæskesteg

Mør og lækker flæskesteg, der kan trækkes fra hinanden, som pulled pork. Sværen er grillet efterfølgende og bliver fantastisk sprød og lækker.

Indtastet 13. juli 2015 af: Anne-Marie Andersen

Du følger nu Anne-Marie Andersen


Du vil nu modtage en email hver gang Anne-Marie Andersen indtaster en ny opskrift som du har adgang til at se

denne side kan du administrere listen over de brugere som du følger.
Du kan bl.a. slå notifikationer til og fra for udvalgte brugere


Kilde Inspiration fra madbanditten.dk
Opskriften giver:
Ingredienser
2 kg
2 spsk
1 ltr
3 spsk
1 drys

Brug en crook pot, stegeso, eller støbejernsgryde der kan gå i ovnen.

Vi brugte en Rømertopf, den sættes i blød i koldt vand 15-20 min.

Imens ridses sværen efter, der hvor der er brug for det.

Flæskestegen lægges i en bradepande med sværen ned og det kogende vand hældes i, så det lige dækker sværen, ikke mere. Lad det trække 10 min.

Tøm Rømertopfen for vand. Læg flæskestegen deri med sværen op og hæld et par dl. af vandet, som det har trukket i.

Gnub salten ind i sværen, kom godt ned mellem hver svær.

Sæt stegen i en kold ovn og tænd på 100 grader.

Lad stegen hygge sig i 5-6 timer.

Herefter er stegen næsten faldefærdig mør. 

Skær sværen af stegen og skær fedtet af. Så har du enkeltvise strimler af flæskesvær, som lægges med lidt afstand på en bageplade beklædt med bagepapir.

Grill sværen i ovn ved grill og varmluft 200 g.

Sværen er færdig når den popper og er lys gylden. Tag gerne sværen ud efterhånden, som de er færdige, så de ikke branker.

Sigt væden og skum den for fedt. Kog op med Maizena, rørt ud i lidt koldt vand. Giv den evt. lidt kulør og smag til med peber. Den vil formentlig være salt nok.

Server med kartofler og gerne lidt agurkesalat.

  100 °C   300 minutter

  100 °C   300 minutter
Næringsindhold pr. 100 g
Energi 1365 kJ
Kalorier 326 kcal
Fedt 20 g
- mættede 7 g
- enkeltumættede 8 g
- flerumættede 2 g
Kulhydrater 1 g
- heraf sukker -
Kostfibre < 1 g
Protein 20 g
Salt -
Anslåede værdier
Guideline Daily Amount (GDA)
(Vejledende dagligt indtag)

Ved indtagelse af 1 portioner (208 g)

kJ 2836
34 %
kcal 678
34 %
Fedt 41 g
59 %
Anslåede værdier

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser (f.eks. varedeklarationer), data fra © Fødevaredatabanken (Fødevareinstituttet, DTU), version 7, 2008, © Fødevaredata (https://frida.fooddata.dk), version 4, 2019, samt version 5.2, 2024. Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - såsom LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2025, Opskriftsamleren.dk