LCHF tarteletter
Opskriften giver 6 Tarteletter
Ingredienser:
Fremgangsmåde:
Kværn mandler og frø til det begynder at hænge sammen, ved at de afgiver deres olie. Det kræver en del tålmodighed og mange pauser, hvor man skraber "melet" ned fra siderne. ( næste forsøg, vil jeg lige prøve at tjekke om det nu også er nødvendigt, læg gerne en kommentar, hvis du prøver det før mig...)
Rør salt og pofiber i og saml tilsidst dejen med ægget.
Hvis du har tid, vil det sikkert være fint med et hvil på køl, som alm. mørdej. Jeg fordeler gerne i forme først og lader det hvile efter. Denne gang havde jeg ikke tid og dejen skrumpede en anelse og kastede lidt af fedtet af.
Udrulning klares let i en frysepose, hvor der er fordelt et par dråber olie.
Jeg har fordelt dejen i muffinforme af silikone. Det var ikke helt nemt, da den brækker let fra hinanden, når den skal foldes ned i bunden. Det vil være meget lettere at lægge den på den udvendige side af en metalmuffinform eller lign., men så vil dejen ikke række til 6 stk. da de er lidt større.
Bages ved 175 grader i 20 min.