Macarons
En sprød lille kage, med lækker sej midte og saltet karamel.
Opskriften giver 13 Macarons
Ingredienser:
Fremgangsmåde:
Mandler smuttes og blendes med flormels og cacao. Hvis du bruger mandelmel blandes det sammen.
Æggehvide og sukker piskes ved laveste hastighed i 1 minut, derefter ved højeste hastighed til det danner bløde toppe.
Blandingen med mandelmel sigtes i og blandes. Pres dejen mod skålen med en dejskraber ca. 35 gange.
Hæld dejen i en sprøjtepose med rund tyl. Eller brug en frysepose og klip hul i hjørnet. Sprøjt macarons ud, så de har en diameter på ca. 3 cm. De flyder ud, så det kan være en hjælp, hvis du bruger en macaronmåtte, der angiver størrelsen.
Tørrer let i ca. 30 min. Overfladen skal kunne berøres let, uden at hænge ved. Vær opmærksom på at luftfugtigheden ikke er for høj, hvis der laves anden mad samtidig.
Bages ved 160 grader i 12-16 min.
Køler af på bageplade og lægges derefter sammen med en lille skefuld saltkaramel (Dulche de leche karamellen røres med lidt salt).