Ønsker du at lave en kopi af opskriften? Kopien vil blive gemt som en privat opskrift med dig som ejer

Upload et foto Tilladte filtyper:
png, jpg, jpeg, gif, webp

Del opskriften med dine kontakter



Vil du slette opskriften?


Opskrifter der er brugt som ingrediens i andre opskrifter, eller på siden "Mine kalorier" vil blive deaktiveret i stedet for at blive slettet.
Opskriften vil derefter ikke længere kunne findes i søgninger, under kategorier eller som ingrediens til andre opskrifter osv.
Den vil blive markeret


Private kategorier

Tilføj eller fjern opskriften fra dine private kategorier

Ny privat kategori:
Private kategorier kan redigeres eller slettes på på denne side

Mørke lakridskarameller

Lakridskarameller med intens og lækker smag. Den mørke farve kommer udelukkende fra lakridspulveret. De er lette at lave, hvis man har et sukkertermometer.

Indtastet 26. januar 2014 af: Anne-Marie Andersen

Du følger nu Anne-Marie Andersen


Du vil nu modtage en email hver gang Anne-Marie Andersen indtaster en ny opskrift som du har adgang til at se

denne side kan du administrere listen over de brugere som du følger.
Du kan bl.a. slå notifikationer til og fra for udvalgte brugere


Sukker og lakridspulver blandes godt i en kasserolle. Sørg for at alle klumper af lakridspulveret bliver mast ud i sukkeret. Tilsæt glukosesirup og fløde.

Kog op ved svag til jævn varme, under omrøring indtil det koger. Stop med at røre og lad det stå og koge til det er 125 grader varmt. Det tager ca 10 min. Hold godt øje fra temperaturen når 120 grader, herfra går det stærkt.

Hav en form foret med bagepapir parat, samt en dejskraber. Når karamellen er klar, skal den hurtigt hældes i formen, da temperaturen ellers bliver ved med at stige.

Når karamellen er kølet lidt ned, kan den sættes i køleskabet. Efter ca. 10 min. når den er lun, kan den klippes i mundrette bidder. Det skal gå stærkt, for når først den er klippet lidt mindre, køler den meget hurtigere af. Hvis den er blevet kold, kan den istedet slåes over. Placer en skarp kniv, der hvor du vil lave snittet, og slå hurtigt, med en kødhammer eller lign.

Denne opskrift giver nogle meget lækre seje karameller, som holder længe i munden. Sammen med den intense lakridssmag, bliver lækkersulten stillet efter nogle få karameller.

 

Note: I alle opskrifter jeg har set på lakridskarameller, bliver lakridspulveret først tilsat den færdigkogte karamel. Det giver mange klumper og temperaturen bliver nemt for høj, med risiko for at karamellen bliver hård som et bolche. Så det her var lidt af et eksperiment, om lakridssmagen ville blive ødelagt, af at koge med fra starten, eller om massen ville brænde på. Det skete ikke og istedet smager de noget så godt, så det her er helt sikkert metoden jeg vil bruge fremover.

Lakridspulver sælges under mange forskellige navne; Engelsk lakridspulver, Rålakridspulver eller som her Sød lakridspulver.

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser (f.eks. varedeklarationer), data fra © Fødevaredatabanken (Fødevareinstituttet, DTU), version 7, 2008, © Fødevaredata (https://frida.fooddata.dk), version 4, 2019, samt version 5.2, 2024. Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - såsom LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2025, Opskriftsamleren.dk