Ønsker du at lave en kopi af opskriften? Kopien vil blive gemt som en privat opskrift med dig som ejer

Upload et foto Tilladte filtyper:
png, jpg, jpeg, gif, webp

Del opskriften med dine kontakter



Vil du slette opskriften?


Opskrifter der er brugt som ingrediens i andre opskrifter, eller på siden "Mine kalorier" vil blive deaktiveret i stedet for at blive slettet.
Opskriften vil derefter ikke længere kunne findes i søgninger, under kategorier eller som ingrediens til andre opskrifter osv.
Den vil blive markeret


Private kategorier

Tilføj eller fjern opskriften fra dine private kategorier

Private kategorier kan redigeres eller slettes på på denne side

Nøddekurve

Sprøde nøddekurve - lige til at fylde med is eller frugt...

Indtastet 14. januar 2012 af: Anne-Marie Andersen

Du følger nu Anne-Marie Andersen


Du vil nu modtage en email hver gang Anne-Marie Andersen indtaster en ny opskrift som du har adgang til at se

denne side kan du administrere listen over de brugere som du følger.
Du kan bl.a. slå notifikationer til og fra for udvalgte brugere


Kilde magasinetmad.dk

Nødderne hakkes og æltes med de øvrige ingredienser til en dej. Rul ud til en pølse og skær ud i 8 ens stykker.

Bag stykkerne på bagepapir, en ad gangen, da dejen flyder meget ud. Rul dejen til en kugle og pres en fordybning ned i midten - se evt. billede 2. Dette giver en mere ensartet bagning, ellers bliver kanten nemt for mørk i forhold til midten. Farven skal være ensartet gyldenbrun, det tager ca 8-10 min.
 
Sæt et glas klar, og put kagen henover, når det lige er kølet en lille smule af, men stadig er meget varm og fleksibel. Kagen kan godt blive på bagepapiret, men så skal du holdet papiret ind mod glasset, så kagen kan tage form efter det. Pas på du ikke brænder fingrene på det varme fedtstof, der løber af. Alternativt kan kagen flyttes over på glasset med en paletkniv, men dette er med større risiko for at den går i stykker.
 
Kan bages i god tid og opbevares i dåse indtil serveringen.
 
Obs: næringsberegningen holder ikke, da løber meget fedststof fra kagen under bagningen, så der vil være færre kalorier end angivet.
 
 
  175 °C   8 minutter

  175 °C   8 minutter

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser (f.eks. varedeklarationer), data fra © Fødevaredatabanken (Fødevareinstituttet, DTU), version 7, 2008, © Fødevaredata (https://frida.fooddata.dk), version 4, 2019, samt version 5.2, 2024. Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - såsom LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2025, Opskriftsamleren.dk