Panna Cotta - med låg af mango-gele
LCHF-dessert med fløde og kun en smule sukker (fra mango).
Ingredienser
Panna Cotta | ||
2 | blade | Husblas |
5 | dl | fløde 38% |
2 | spsk | Sukrinmelis |
2 | tsk | vaniljepulver |
Mango-gelé | ||
1 | blad | Husblas |
400 | g | ~ 2 mangoer |
0,5 | dl | Vand |
Pynt | ||
1 | g | lidt mynteblade |

Panna Cotta
Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 minutter. Opvarm fløden og de øvrige ingredienser til kogepunktet, imens du rører forsigtigt rundt. Lad derefter flødemassen køle en smule af, inden du rører husblassen ud i den lune fløde. Kom i portionsglas og stil på køl nogle timer, til den stivner.
Mango-gelé
Læg husblas i koldt vand.
Fjern skrællen fra mangoerne og skær kødet fri fra stenene. Kom vand og mangokød i en gryde og kog det op. Lad det småsimre i 5 minutter. Kom grydens indhold i en blender og kør, til det har en fin konsistens.
Kom mangopuréen i en skål og rør forsigtigt husblassen ud heri.
Tag panna cottaerne fra køl og fordel mangopuréen som låg i glassene. Sæt dem tilbage på køl i et par timer inden servering.
Pynt til sidst evt. med lidt mynteblade på toppen.
Næringsindhold pr. 100 g | |
Energi | 889 kJ |
Kalorier | 212 kcal |
Fedt | 19 g |
- mættede | 12 g |
- enkeltumættede | 5 g |
- flerumættede | < 1 g |
Kulhydrater | 9 g |
- heraf sukker | < 1 g |
Kostfibre | < 1 g |
Protein | 2 g |
Salt | < 1 g |
Anslåede værdier |