Ønsker du at lave en kopi af opskriften? Kopien vil blive gemt som en privat opskrift med dig som ejer

Upload et foto Tilladte filtyper:
png, jpg, jpeg, gif, webp

Del opskriften med dine kontakter



Vil du slette opskriften?


Opskrifter der er brugt som ingrediens i andre opskrifter, eller på siden "Mine kalorier" vil blive deaktiveret i stedet for at blive slettet.
Opskriften vil derefter ikke længere kunne findes i søgninger, under kategorier eller som ingrediens til andre opskrifter osv.
Den vil blive markeret


Private kategorier

Tilføj eller fjern opskriften fra dine private kategorier

Private kategorier kan redigeres eller slettes på på denne side

Råmarineret laks

Lækker forret med sæsonens råvarer.

Indtastet 30. december 2015 af: Malene

Du følger nu Malene


Du vil nu modtage en email hver gang Malene indtaster en ny opskrift som du har adgang til at se

denne side kan du administrere listen over de brugere som du følger.
Du kan bl.a. slå notifikationer til og fra for udvalgte brugere


Opskriften giver:
Ingredienser
700 g
1 stk
10 g
100 g
1 håndfuld
2 blommer
1 tsk
1,5 dl
1 fed
24 g
4 g
32 g
8 tsk
3 skiver

Start med at lave aiolien. Pisk æggeblommerne seje og lyse med salten, og rør senneppen i. Pisk olien i lidt ad gangen i en tynd stråle. Hvis der tilsættes for meget olie på en gang, kan man risikere, at aiolien skiller. Når alt olien er brugt, og du har en fast aioli, presses hvidløget og røres i.

Skær laksen og æblet i små tern, og kom det i en skål sammen med limesaften. Hak fennikel og persille fint og rør det i laksen sammen med lidt salt og peber. Stil det på køl i mindst en halv time inden du skal servere det.

Når du er klar til at servere forretten, stikkes rugbrøden ud med et udstikkersæt, så du får 8 stykker. Rist dem på en brødrister eller i ovnen, til de er sprøde uden på, men stadig saftige inden i. Placer udstikkeren på en skive ristet rugbrød, og fyld den op med laks. Pres det let, så det kan holde formen, når du fjerner formen. Fortsæt til du har anrette dem alle 8. Hak valnødderne helt fint og drys dem på toppen af lakseportionerne sammen med en kvist presille. Lav en stribe med en teske pesto på hver tallerken. Kom aiolien i en pose og klip det ene hjørne af, så du får en sprøjtepose. Lav små dutter af aiolien ovenpå pestostriben, og placer et hindbær imellem. Er du i tvivl om anretningen, så se billedet herover. 

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser (f.eks. varedeklarationer), data fra © Fødevaredatabanken (Fødevareinstituttet, DTU), version 7, 2008, © Fødevaredata (https://frida.fooddata.dk), version 4, 2019, samt version 5.2, 2024. Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - såsom LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2025, Opskriftsamleren.dk