Ønsker du at lave en kopi af opskriften? Kopien vil blive gemt som en privat opskrift med dig som ejer

Upload et foto Tilladte filtyper:
png, jpg, jpeg, gif, webp

Del opskriften med dine kontakter



Vil du slette opskriften?


Opskrifter der er brugt som ingrediens i andre opskrifter, eller på siden "Mine kalorier" vil blive deaktiveret i stedet for at blive slettet.
Opskriften vil derefter ikke længere kunne findes i søgninger, under kategorier eller som ingrediens til andre opskrifter osv.
Den vil blive markeret


Private kategorier

Tilføj eller fjern opskriften fra dine private kategorier

Private kategorier kan redigeres eller slettes på på denne side

Ratatouille

Lækker grøntsagsret med fuld smæk på smagen.

Indtastet 17. september 2016 af: Anne-Marie Andersen

Du følger nu Anne-Marie Andersen


Du vil nu modtage en email hver gang Anne-Marie Andersen indtaster en ny opskrift som du har adgang til at se

denne side kan du administrere listen over de brugere som du følger.
Du kan bl.a. slå notifikationer til og fra for udvalgte brugere


Opskriften giver:
Ingredienser
1 spsk
250 g
1 stk
10 stk
1 kvist
1 kvist
2 blade
1 spsk
1 tsk
1 drys

Snit squash i små tern og svits dem i olien.

Snit auberginen og tomater i tern, imens squashen får lidt farve - vend lidt rundt i dem indimellem. 

Tilsæt aubergine og lad dem suge væden, inden tomaterne også tilsættes.

Lad det simre, imens krydderurterne renses og hakkes.

Lad krydderurterne simre med og drys med salt og peber.

Smag til.

Pynt evt. med et lille grønt drys inden servering, her har jeg brugt olivenurt.

Obs: En klassisk ratatouille indeholder løg, hvilket udelades på low FODMAP. Da smagen både blev stor og lækker i denne ratatouille, gengiver jeg den. Hvis man ønsker at tilsætte 1 løg, skæres det i tern og svitses de som det første. Forårsløg skal derimod først tilsættes til sidst ellers forsvinder smagen alligevel. 

Næringsindhold pr. 100 g
Energi 147 kJ
Kalorier 35 kcal
Fedt 2 g
- mættede < 1 g
- enkeltumættede < 1 g
- flerumættede < 1 g
Kulhydrater 5 g
- heraf sukker -
Kostfibre 2 g
Protein 1 g
Salt -
Anslåede værdier
Guideline Daily Amount (GDA)
(Vejledende dagligt indtag)

Ved indtagelse af 1 portioner (188,355 g)

kJ 278
3 %
kcal 67
3 %
Fedt 3 g
4 %
Anslåede værdier

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser (f.eks. varedeklarationer), data fra © Fødevaredatabanken (Fødevareinstituttet, DTU), version 7, 2008, © Fødevaredata (https://frida.fooddata.dk), version 4, 2019, samt version 5.2, 2024. Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - såsom LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2025, Opskriftsamleren.dk