Ribssaft
Skøn syrligsød ribssaft, som er let at koge i en tuttifrutti.
Ingredienser
2 | kg | Ribs, rå |
1 | kg | Rørsukker |
Følg vejledningen på tuttifruttien. Tilsæt gerne 1 tsk. citronsyre i vandbeholderen, det skulle få bærrene til at safte bedre og man slipper for kalkaflejringer.
Det er en smagssag, om man vil tilsætte sukkeret med det samme, så man kan tappe færdig saft direkte i skoldede flasker. Det kan give en uens sukkermængde i flaskerne, hvis man koger en stor portion.
Saften kan også tappes over i en gryde og sukker tilsættes i forhold til mængden: 1 liter saft tilsættes et halvt kg. sukker. Saften skal kun lige koges et par min. så sukkeret er smeltet.
Flaskerne fyldes, så evt. skum løber over kanten og lukkes derefter straks.
Næringsindhold pr. 100 g | |
Energi | 747 kJ |
Kalorier | 179 kcal |
Fedt | 1 g |
- mættede | < 1 g |
- enkeltumættede | < 1 g |
- flerumættede | < 1 g |
Kulhydrater | 42 g |
- heraf sukker | 33 g |
Kostfibre | 3 g |
Protein | < 1 g |
Salt | - |
Anslåede værdier |
Guideline Daily Amount (GDA)
(Vejledende dagligt indtag)
Ved indtagelse af 1 liter (1500 g)