Ønsker du at lave en kopi af opskriften? Kopien vil blive gemt som en privat opskrift med dig som ejer

Upload et foto Tilladte filtyper:
png, jpg, jpeg, gif, webp

Del opskriften med dine kontakter



Vil du slette opskriften?


Opskrifter der er brugt som ingrediens i andre opskrifter, eller på siden "Mine kalorier" vil blive deaktiveret i stedet for at blive slettet.
Opskriften vil derefter ikke længere kunne findes i søgninger, under kategorier eller som ingrediens til andre opskrifter osv.
Den vil blive markeret


Private kategorier

Tilføj eller fjern opskriften fra dine private kategorier

Private kategorier kan redigeres eller slettes på på denne side

Risengrød

På den nemme måde uden at brænde på...

Indtastet 2. december 2012 af: Anne-Marie Andersen

Du følger nu Anne-Marie Andersen


Du vil nu modtage en email hver gang Anne-Marie Andersen indtaster en ny opskrift som du har adgang til at se

denne side kan du administrere listen over de brugere som du følger.
Du kan bl.a. slå notifikationer til og fra for udvalgte brugere


Opskriften giver:
Ingredienser
400 g
2 dl
2 ltr
1 drys
Grødris koges med vandet ved høj varme til det er fordampet, derefter tilsættes mælken. Under omrøring, ved god varme, bringes det i kog, til det koger op til ca. dobbelt størrelse. Sluk straks og læg låg på. 
Gryden pakkes ind i viskestykker og et par dyner og hviler i 60 min. 
Derefter sættes gryden tilbage på kogepladen, og koges ind til passende tykkelse, ved svag varme, mens der røres hyppigt. Smages evt. til med et drys salt.

Serveres med kanel, sukker, smørklat og et godt glas rød saft, f.eks. kirsebærsaft.

Tip: brug aldrig en rund grydeske til at røre med, men brug i stedet en grydeske med flad/lige kant eller en spartel, da den rører en større del af bunden og derfor undgår man at brænde grøden på.

Traditionelt koges risengrød med sødmælk, det er dog ikke nødvendigt. I denne opskrift er der brugt minimælk, men brug den mælk du bedst kan lide.
Næringsindhold pr. 100 g
Energi 410 kJ
Kalorier 97 kcal
Fedt < 1 g
- mættede < 1 g
- enkeltumættede < 1 g
- flerumættede < 1 g
Kulhydrater 18 g
- heraf sukker -
Kostfibre < 1 g
Protein 4 g
Salt -
Anslåede værdier
Guideline Daily Amount (GDA)
(Vejledende dagligt indtag)

Ved indtagelse af 1 portioner (565,935 g)

kJ 2318
28 %
kcal 550
28 %
Fedt 4 g
5 %
Anslåede værdier

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser (f.eks. varedeklarationer), data fra © Fødevaredatabanken (Fødevareinstituttet, DTU), version 7, 2008, © Fødevaredata (https://frida.fooddata.dk), version 4, 2019, samt version 5.2, 2024. Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - såsom LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2025, Opskriftsamleren.dk