Rødkål
Rødkålen er næsten obligatorisk til juleanden eller flæskestegen
Ingredienser:
Fremgangsmåde:
Snit kålen fint eller groft, alt efter din smag.
Smelt smøret i en stor gryde og hæld kålen heri. Lad kålen svitse til den synker lidt sammen.
Tilsæt eddiken og kog et par minutter.
Put krydderierne i et tebrev eller kaffefilter og bind den sammen.
Hæld ribssaften i gryden og tilsæt krydderiern.
Lad kålen simre i ca. 45 minutter. Foretrækker du en mindre blød kål eller blødere, så juster kogetiden. Hvis der er meget væske tilbage når tiden er udløbet, kan det hældes ud.
Tag krydderierne op inden du tilsætter sukkeret.
Tilsæt sukker og salt.
Smag tilsidst til med evt. mere sukker, salt og evt. balsamico.
Hæld kålen i skoldede glas og sæt på køl til den skal serveres.