Ønsker du at lave en kopi af opskriften? Kopien vil blive gemt som en privat opskrift med dig som ejer

Upload et foto Tilladte filtyper:
png, jpg, jpeg, gif, webp

Del opskriften med dine kontakter



Vil du slette opskriften?


Opskrifter der er brugt som ingrediens i andre opskrifter, eller på siden "Mine kalorier" vil blive deaktiveret i stedet for at blive slettet.
Opskriften vil derefter ikke længere kunne findes i søgninger, under kategorier eller som ingrediens til andre opskrifter osv.
Den vil blive markeret


Private kategorier

Tilføj eller fjern opskriften fra dine private kategorier

Private kategorier kan redigeres eller slettes på på denne side

Rødkålssalat med æble og appelsin

Et frisk og lækkert alternativ til den traditionelle rødkål.

Indtastet 9. december 2012 af: Anne-Marie Andersen

Du følger nu Anne-Marie Andersen


Du vil nu modtage en email hver gang Anne-Marie Andersen indtaster en ny opskrift som du har adgang til at se

denne side kan du administrere listen over de brugere som du følger.
Du kan bl.a. slå notifikationer til og fra for udvalgte brugere


Ingredienser
500 g
2 spsk
1 spsk
3 spsk
2 spsk
2 drys
1 drys
2 stk
1 stk
1 dl
Rødkålen snittes papirtyndt (eller så tyndt som det kan lade sig gøre). Skæres på tværs bagefter til mundrette strimler. Kommes i en pose (frysepose f.eks) eller bøtte med låg.

Marinaden blandes af kirsebæreddike (kan evt. erstattes med balsamico), balsamico, olivenolie, kirsebærsirup (evt. saft, eller flydende honning), salt og peber. Det piskes godt, til det begynder at binde sig sammen og hældes så over rødkålen. Vend og drej posen/ bøtten med salat godt, så marinaden bliver fordelt i alt rødkålen. Lad den gerne trække på køl nogle timer, eller til dagen efter. Rødkålen bliver mørnet af at trække i marinaden og det gør den meget delikat.

Appelsinen skæres ud af skræl og hinder, og deles i mundrette bidder.

Æblet skæres i tern, når kernehuset er fjernet, lad bare skrællen blive på.

Valnødderne hakkes groft.

Anret rødkål, frugt og valnødder i en skål. Server til andesteg, flæskesteg, frikadeller osv.



Næringsindhold pr. 100 g
Energi 420 kJ
Kalorier 100 kcal
Fedt 7 g
- mættede < 1 g
- enkeltumættede 3 g
- flerumættede 3 g
Kulhydrater 10 g
- heraf sukker 2 g
Kostfibre 2 g
Protein 2 g
Salt < 1 g
Anslåede værdier

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser (f.eks. varedeklarationer), data fra © Fødevaredatabanken (Fødevareinstituttet, DTU), version 7, 2008, © Fødevaredata (https://frida.fooddata.dk), version 4, 2019, samt version 5.2, 2024. Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - såsom LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2025, Opskriftsamleren.dk