Rugbrødschips
Lækker og sprød snack af rugbrød.
Indtastet 26. juli 2013 af: Anne-Marie Andersen
Opskriften giver:
Ingredienser
50 | g | Rugbrød, fuldkorn |
1 | spsk | Olivenolie |
1 | drys | Salt, gerne Maldon |

Skær rugbrødet så tyndt som muligt, det er nemmest med tørt brød. Det gør ikke noget det går lidt i stykker. Læg stykkerne i et lag på bagepapir.
200 °C 7 minutter
Dryp lidt olivenolie udover og drys med salt.
Bages midt i ovnen, ved 200 grader i ca 7-10 min.
Køles af, tjek om de er helt sprøde -så er de lette at knække over- ellers bøjer de, og så skal de have lidt længere.
Når de er kolde, opbevares de i en tæt dåse.
Serveres som snack, eller som det sprøde i en salat. Nogen synes de kan erstatte sprødt bacon og de smager lidt derhenad. Også gode som drys på en kartoffelsuppe.
200 °C 7 minutter
200 °C 7 minutter
Næringsindhold pr. 100 g | |
Energi | 1478 kJ |
Kalorier | 353 kcal |
Fedt | 20 g |
- mættede | 2 g |
- enkeltumættede | 14 g |
- flerumættede | 2 g |
Kulhydrater | 44 g |
- heraf sukker | - |
Kostfibre | 8 g |
Protein | 5 g |
Salt | - |
Anslåede værdier |
Guideline Daily Amount (GDA)
(Vejledende dagligt indtag)
Ved indtagelse af 1 portioner (5,394 g)
kJ 80
1 %
kcal 19
1 %
Fedt 1 g
2 %