Ønsker du at lave en kopi af opskriften? Kopien vil blive gemt som en privat opskrift med dig som ejer

Upload et foto Tilladte filtyper:
png, jpg, jpeg, gif, webp

Del opskriften med dine kontakter



Vil du slette opskriften?


Opskrifter der er brugt som ingrediens i andre opskrifter, eller på siden "Mine kalorier" vil blive deaktiveret i stedet for at blive slettet.
Opskriften vil derefter ikke længere kunne findes i søgninger, under kategorier eller som ingrediens til andre opskrifter osv.
Den vil blive markeret


Private kategorier

Tilføj eller fjern opskriften fra dine private kategorier

Private kategorier kan redigeres eller slettes på på denne side

Salat med stegte svampe og rugbrødscroutoner

Indtastet 24. oktober 2016 af: Sofie

Du følger nu Sofie


Du vil nu modtage en email hver gang Sofie indtaster en ny opskrift som du har adgang til at se

denne side kan du administrere listen over de brugere som du følger.
Du kan bl.a. slå notifikationer til og fra for udvalgte brugere


Ingredienser
100 g
200 g
1 fed
35 g
2 spsk
1 spsk

Sådan gør du:
Vask salaten og slyng den i en salatslynge.Rens svampene for jord og snavs og skær dem i mindre stykker, hvis de er store eller riv dem midt over, hvis de er små. Pil skalotteløget og hak det halve løg. Pil hvidløgsfeddet og riv det. Steg svampene på en meget varm pande i lidt olie, til de har fået farve. Tilsæt halvdelen af skalotterne og hvidløget. Tag svampene fra varmen og lad løgene stege kort på eftervarmen. Når løgene er sauteret af, så lad balsamicoen få et opkog på panden, så den mister lidt af sin stærke syrlighed. Varm en ny pande med lidt olie og sauter resten af løgene, uden at de tager farve.
Skær majskornene løs fra majskolben og kom dem på panden med løgene sammen med de friskbælgede ærter. Begge dele skal varmes meget forsigtigt igennem og forblive sprøde. Smag til med salt. Skær rugbrødet i små tern på ca. 3 x 3 mm og fordel dem ud på en bageplade med bagepapir. Dryp lidt olie over og bag dem ved 160 grader i 10 minutter, til de er blevet sprøde. De bliver først rigtig sprøde, når de er kølet helt af.
Anret salaten på en flad tallerken eller et fad med svampene i bunden. Drys balsamicosvampene og derefter majsærte- løgblandingen ovenpå. Afslut med de sprøde rugbrødscroutoner og et dryp olivenolie. 
Næringsindhold pr. 100 g
Energi 493 kJ
Kalorier 118 kcal
Fedt 3 g
- mættede < 1 g
- enkeltumættede 2 g
- flerumættede < 1 g
Kulhydrater 6 g
- heraf sukker 1 g
Kostfibre 2 g
Protein 2 g
Salt -
Anslåede værdier

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser (f.eks. varedeklarationer), data fra © Fødevaredatabanken (Fødevareinstituttet, DTU), version 7, 2008, © Fødevaredata (https://frida.fooddata.dk), version 4, 2019, samt version 5.2, 2024. Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - såsom LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2025, Opskriftsamleren.dk