Sandwichbrød
Hjemmelavet sandwichbrød/toastbrød til madpakken eller skovturen

Indtastet 9. september 2012 af: Leif Andersen
Opskriften giver:
Ingredienser
20 | g | gær |
0,5 | ltr | sødmælk |
1 | spsk | akacie honning |
3 | tsk | havsalt |
2 | dl | speltmel |
8 | dl | hvedemel |

Lun mælken og rør gæren ud heri.
Tilsæt salt og honning og rør melet i lidt efter lidt. Man kan blande forskellige slags mel, hvis man vil.
Lad dejen hæve til dobbelt størrelse, ca. 1 1/2-2 timer.
Form dejen til et brød og vend den i olie. Læg dejen i en 3 liters sandwichform. Hvis du ikke har en form på 3 ltr, så del dejen i 2 og læg i almindelige forme.
en sandwichform med låg er en fordel, men med almindelige forme kan der lægges en bradepande over formene mens de er i ovnen.
Lad dejen hæve igen til dejen næsten når kanten af formene.
Læg en stor smurt bradepande ovenpå formene og tyng den ned med f.eks. en støbejernsgryde el. lign.
Sæt i ovnen og bag ca. 35 minutter ved 220 grader Celsius.
220 °C 35 minutter
220 °C 35 minutter
Næringsindhold pr. 100 g | |
Energi | 1066 kJ |
Kalorier | 254 kcal |
Fedt | 3 g |
- mættede | 1 g |
- enkeltumættede | < 1 g |
- flerumættede | < 1 g |
Kulhydrater | 49 g |
- heraf sukker | - |
Kostfibre | 3 g |
Protein | 8 g |
Salt | - |
Anslåede værdier |
Guideline Daily Amount (GDA)
(Vejledende dagligt indtag)
Ved indtagelse af 1 sandwichbrød (1018 g)
kJ 10852
130 %
kcal 2588
129 %
Fedt 27 g
39 %