Ønsker du at lave en kopi af opskriften? Kopien vil blive gemt som en privat opskrift med dig som ejer

Upload et foto Tilladte filtyper:
png, jpg, jpeg, gif, webp

Del opskriften med dine kontakter



Vil du slette opskriften?


Opskrifter der er brugt som ingrediens i andre opskrifter, eller på siden "Mine kalorier" vil blive deaktiveret i stedet for at blive slettet.
Opskriften vil derefter ikke længere kunne findes i søgninger, under kategorier eller som ingrediens til andre opskrifter osv.
Den vil blive markeret


Private kategorier

Tilføj eller fjern opskriften fra dine private kategorier

Private kategorier kan redigeres eller slettes på på denne side

Scones

Indtastet 1. april 2012 af: Leif Andersen

Du følger nu Leif Andersen


Du vil nu modtage en email hver gang Leif Andersen indtaster en ny opskrift som du har adgang til at se

denne side kan du administrere listen over de brugere som du følger.
Du kan bl.a. slå notifikationer til og fra for udvalgte brugere


Kilde Politikens nye bagebog
Opskriften giver:
Ingredienser
250 g
4 tsk
2 spsk
1 drys
50 g
1,25 dl

Sigt mel, bagepulver, flormelis og salt sammen.

Gnid smørret ind i melet med fingerspidserne, til dejen ligner brødkrummer.
Hæld mælk i og saml hurtigt dejen med en gaffel. Den skal være blød og klistret. Hæld dejen ud på et melet bord.
Dejen kan blandes på køkkenmaskine efter samme principper, men pas på ikke at køre længere end lige akkurat nødvendigt.
 
Drys mel på dejen og tryk den til en bold. Tryk den flad i ca. 1 - 1,5 cm's tykkelse og udstik scones med et glas eller en udstikker med glat eller bølget kant. Læg de udskårne scones på bagepapir på en plade og pensl dem med sammenpisket æg eller mælk.
 
Bag dem ved 220 grader i 10-12 minutter, til de er hævede, gyldne og gennembagte. (NB! Der skal hele 4 tsk bagepulver til, for at scones kan blive lette nok, men 'kemien' fordamper under bagningen).
 
Tips: Scones kan fryses, men de er så hurtige at lave, at der ikke er nogen grund til at lade dem tage plads op i fryseren.
 
Scones stammer fra de engelsktalende lande. Scones spises lune til te, og de bliver ofte serveret med både smør, tyk fløde og jordbærsyltetøj.
  220 °C   12 minutter

  220 °C   12 minutter

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser (f.eks. varedeklarationer), data fra © Fødevaredatabanken (Fødevareinstituttet, DTU), version 7, 2008, © Fødevaredata (https://frida.fooddata.dk), version 4, 2019, samt version 5.2, 2024. Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - såsom LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2025, Opskriftsamleren.dk